Проїзд у громадському транспорті Тернополя подорожчає з 10 січня

Проїзд у громадському транспорті Тернополя подорожчає з 10 січня

Із 10 січня проїзд у маршрутках коштуватиме 4 гривні, а у тролейбусах - 3 гривні. Пільговий проїзд для учнів і студентів в електротранспорті та в маршрутках  складатиме 2 гривні.

 

Розмови про подорожчання проїзду, нагадаємо, велись ще у листопаді. Перевізники нарікали на нерентабельність.

Новий тариф на проїзд погодили на засіданні виконкому 28 грудня. Подорожчання проїзду і в тролейбусах, і в маршрутках, має ряд причин, запевняюють і очільник управління транспорту, і члени виконавчого комітету.

- Причини подорожчання  – дуже суттєво подорожчала електроенергія, і з першого січня вона ще раз подорожчає, - повідомив на засіданні виконкому начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігор Мединський. -  Якщо сьогодні за один кіловат-годину платить електротранспорт 1 гривню 29 копійок, то з першого січня  платитиме 2 гривні 36 копійок. Мінімальна заробітна плата станом на сьогодні  1600 гривень, то зміни по фонду із заробітної плати відбулись  на 63%. Якщо мінімальна заробітна плата зросте до  3200, то податки, нарахування зростуть також.

Відео дня

Тож для того, щоб дати можливість підприємству ремонтувати транспортні засоби, платити заробітну плату, щоб забезпечити безпеку перевезень і так далі,  і потрібне зростання, вважає начальник управління. Необхідність зростання тарифу доповнив і заступник міського голови Владислав Стемковський. Той наголосив, що фактично тарифи підіймає не виконком, а Національна комісія, підіймаючи вартість електроенергії.

- Дуже важливо, щоб ви дали структуру тарифу у вигляді діаграми, - каже пан Стемковський. -  Тому що люди не розуміють, що оплачуючи проїзд в тролейбусі, 2/3 – це електроенергія. Тому національна комісія підіймає цей тариф, а ми у цій ситуації або погоджуємось, або закриваємо  підприємство.

Проголосували члени виконкому і за наступне рішення – підняття проїзду у маршрутках.  Як і в тролейбусах,  новий тариф вступить в дію із 10 січня. Учні платитимуть за проїзд 2 гривні, тобто 50% від вартості проїзду.

Утім, претензії до пана Мединського у зв’язку із зростанням тарифу таки були. Зокрема, від присутнього на засіданні депутата міськради Івана Зіня, члена «Постійної комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму». Той дорікнув пану Мединському, що управління підіймає вартість без дослідження пасажиропотоку. На що керівник управління відповів, що в положенні про управління такої вимоги нема.

Також зауваження чоловіку зробив міський голова Сергій Надал. Зокрема, щодо обґрунтування подорожчання.

- Ви повинні були сказати, що є відповідні розрахунки пасажиропотоку, є розрахунки управління економіки про реальну собі вартість, - зауважив голова. – Сказати,  що певний час не підіймали проїзд, не зважаючи на те, що підняли наші міста-сусіди.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Ваврів Степан

    люди про що взагалі мова вам в місті на 1 грн підняли і який кіпіш а в селах взагалі повна сра*ка твориться попіднімали і на 5 і на 6 і на 8 грн декуди (було 16.50 грн а стало 22.50)
  • Андрій Славопас

    Проблема нашої країни і зокрема міста одна - БАРИГИ! Не можна, щоб бариги керували країною. Баригам на все насрати, в них немає батьківщини, в них немає Бога. Одна в них ціль - ГРОШІ. Заради цією цілі вони знищуть планету і самі себе, але вони про це не думають, не мають коли, вони весь час думають про ГРОШІ. Фактично - це психічна хвороба, але оскільки нею хворі 90% населення Землі, то це - НОРМА. Ось так світ упевнено прямує в ПЕКЛО. І не питайте, чому так хєрово живеться, дивуйтесь, чому взагалі ще пе%дец не настав!!!
  • Анонім

    Головне що оголосили, по телебаченню, що електоренергія з 1 січня подешевшає на 20%. Ліпше закрити тернопільелектротранс.
  • David Starr

    А чого так мало? Хай одразу по 10 гривень і платний в_їзд у центр міста )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up