Партнер рубрики Події

Проїзд у тролейбусах можуть підняти до 3 грн, а у маршрутках - до 4

Проїзд у тролейбусах можуть підняти до 3 грн, а у маршрутках - до 4

Тернопільські перевізники просять підвищити вартість проїзду до 4-х грн, бо тариф, який діє зараз, не покриває витрат. А у "Тернопільелектротрансі" кажуть, що, якщо проїзд у тролейбусах не підняти до 3-х грн, то вони просто перестануть працювати. 

- Так, ми хочемо, щоб вартість проїзду у тролейбусах підняли до трьох гривень, - каже директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх. - Справа у тому, що вартість електроенергії протягом цього року зросла в три рази. Якщо на початку року ми платили 46 копійок за кіловат, то зараз уже 1,29 грн. 

З зароблених за кожен місяць коштів "Тернопільелектротранс" частину віддає за податки. І тоді виникає проблема з виплатою заробітної плати працівникам, оскільки коштів не вистачає, пояснює пан Мастюх.

- Якщо не піднімуть тариф, то ми просто не зможемо виїжджати і працювати, адже  не матимемо, чим заплатити за електроенергію, - додає Андрій Мастюх. - Ми зробили усі розрахунки і передали їх на розгляд у міську раду. Сподіваємось, що тариф піднімуть. 

Відео дня

Про підняття вартості проїзду у маршрутках просять і автоперевізники - з 3 грн до 4 грн. Вони скаржаться, що тариф, який діє зараз, не покриває витрат, які підприємці несуть на утримання транспорту та зарплати. Вони також подали розрахунки у міську раду. 

Коли піднімуть тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя поки невідомо, але "Тернопільелектротранс", і перевізники сподіваються, що це питання вирішать якнайшвидше.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Локтіонов Ростислав

    Маршрутки пошарпані бо їх не чистять і не миють, тролейбус більший та зручніший і це факт. А ще за ними дивляться, ясно що можна тариф підняти. Є за що. Дуже багато хто з людей не вміє всього лише не насмітити, не поламати. Не вміють наші люди в передні двері входити і у всі інші виходити, невже так важко це зрозуміти? Чому не штрафувати за пошкодження майна всіх недобросовісних? Я був в деяких країнах ЄС, там за таке космічні штрафи, після яких мало що хочеться.
  • Сиротюк Віталік

    Підніміть краще вартість реклами на транспорті
  • Левицкая Лилия

    ой, а у на проїзд по містечку як з вокзалу до Універсаму і вже давно по 3 гр луплять. і нічого, а в малих містечках і зарплата і продукети і комун послуги дорожчі, ну мені всіх жаль. та великим містам ще гіх жалітися, а перевізникам теж і жити треба, і ремонт. Єдине . що їм і справді треба навчитися толерантності . поваги і трохи вихованості з  милосердям)
  • Анонім

    Так, в тролейбусах дійсно їхати комфортніше. Заберіть маршрутки і закупіть більше тролейбусів. Місто стане чистішим від тих вихлопних газів. А ще ідея, зробити пенсіонерам або проїзд по студентському пільговому квитку, або відвести певні безкоштовні годити для безплатного проїзду зранку і ввечері. Тоді тролейбуси дійсно окупляться.

    Той reply Анонім

    Я уявив)))...тоді в директора тролейбусного напевне буде вілла в Іспанії...люди та майте совість..вони ся повбивають за ту посаду!))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up