Робота влітку для студентів: ТОП професій у Тернополі. Скільки платять та які вимоги?

Робота влітку для студентів: ТОП професій у Тернополі. Скільки платять та які вимоги?
  • Літо – пора не тільки відпочинку, але й заробітку, особливо для студентів.
  • Вакансій для молодих фахівців на сайтах з пошуку роботу є безліч. Ми підготували для вас топ професій, які не потребують особливих навичок та досвіду роботи.

Журналісти «20 хвилин» проаналізували, яку зарплатню і за що пропонують для студентів на різних сайтах з пошуку роботи та зателефонували до роботодавців, аби дізнатися про деталі.

Офіціант

Зарплатня – 5 000 – 13 000 гривень

Одна з найпоширеніших професій для молоді. Наприкінці весни і навіть на початку літа в багатьох кафе та ресторанах відкривають літні тераси, а отже, потребують більше працівників. Тому для студентів - це чудовий варіант працевлаштування на літній період.

Відео дня

У більшості вакансій, які ми зустріли на сайтах з пошуку роботи, у майбутніх працівників потребують досвід подібної роботи щонайменше один рік. Та не переймайтеся, якщо подібного досвіду у вас немає, адже навіть під час співбесіди або телефонної розмови роботодавці зможуть оцінити ваші навички спілкування та впевненість. І є великий шанс, що вас візьмуть на роботу.

У вакансіях вказують зарплатню від 5 до 13 тисяч гривень, залежно від самого закладу.

Питання заробітної плати варто завчасно уточнити, адже в деяких кафе чи ресторанах вона є фіксованою і коливається в залежності від кількості відпрацьованих вами змін, а в інших, окрім ставки за один робочий день, нараховують і відсотки з продажів.

Окрім того, ви будете отримувати і чайові, як додатковий заробіток.

Ми зателефонували на декілька номерів у оголошеннях. Попередньої інформації небагато, адже нам пояснили, що все про роботу вже вказали у оголошенні. Нас запросили на попередню співбесіду, де ми і змогли б почути про деталі роботи.

Кур’єр

Пропонована зарплатня – 6 000 – 15 000 гривень.

Також популярна професія для молодих людей. Перевагою для вас буде наявність водійського посвідчення та власного автомобіля, адже саме такі вимоги є в більшості оголошень на сайтах з пошуку роботи.

Хоча можна знайти і вакансії, де водійське посвідчення не потрібне, а вам нададуть велосипед для розвезення їжі.

Дана професія підходить для витривалих юнаків, адже за одну зміну вам іноді доведеться проїхати кілька десятків кілометрів.

Ми зателефонували за номером, вказаному в одному з оголошень. Нам також запропонували пройти співбесіду, де зможуть розказати про деталі роботи.

Вантажник

Пропонована зарплатня – 7 500 – 15 000 гривень.

Робота, що підійде для фізично витривалих молодиків. У більшості вакансій, що ми зустріли на сайтах з пошуку роботи, особливих навичок від кандидатів не потребують. Так, до вимог відносять активність, відповідальність, енергійність чи надійність.

Зателефонувавши за номером в одній з вакансій, фахівець з відбору персоналу розповіла нам, що працевлаштування є офіційним. Окрім того, графік роботи є позмінним, а оплата праці погодинною.

– У ваші обов’язки входитиме завантаження та розвантаження автомобіля, сортування вантажу і переміщення його складом, – розповіли нам. – Робота позмінна, тобто один тиждень ви працюватимете в першій зміні, а наступного – у другій. Перша зміна – з 5.00 до 15.00, друга – 15.00 – 00.00.

Зарплату обіцяють від 9 000 гривень на місяць.

Є і період стажування. Він триває п’ять днів і оплачується в розмірі 50-60 відсотків від денної ставки. Робочий день під час стажування триватиме вісім годин.

Касир

Пропонована зарплатня – 7 000 – 10 000 гривень.

Універсальна робота як для хлопців, так і дівчат. Особливих вмінь для неї також не потрібно. У ваші обов’язки входитиме обслуговування та розрахунок клієнтів, а також контроль відповідності зважування та маркування товарів.

За номером у одній з вакансій нам працівниця відділу персоналу розповіла, що робота є офіційною та лише для повнолітніх.

– На співбесіді ми можемо все детально вам все розповісти: графік роботи, зарплатня та всі умови працевлаштування, – розповіли нам.

Промоутер

Зарплата – 2 000 – 8 000 гривень.

Робота, яка чудово підійде як хлопцям, так і дівчатам. Та частіше за все в оголошеннях про пошук працівників шукають все ж молодих дівчат.

Ваші обов’язки – роздавати листівки на вулиці та посміхатися перехожим.

Робота, частіше за все, є неофіційною і непостійною, а оплата праці погодинною та коливається від 60 до 250 гривень за годину роботи.

Хоча є і варіанти, де платити вам будуть раз на місяць і у вас буде чіткий графік роботи.

– Про всі деталі ви можете дізнатися з оголошення. Якщо робота вас зацікавила, пропонуємо зустрітися, – відповіли нам за одним з номерів.

Оператор call-центру

Пропонована зарплатня – 5 000 – 14 000 гривень.

Дана робота підходить для людей, які легко знаходять спільну мову зі співрозмовником. Перевагою для майбутніх працівників буде хороша дикція, впевненість в голосі, а також знання у тій сфері, де ви працюватимете.

Ми зателефонували за номером в оголошенні, у якому вказали, що шукають працівника, який би володів іноземною мовою.

– Дана робота є офіційною. Робочі дні з понеділка по п’ятницю. Графік позмінний, перша зміна з 7.00 до 15.00, друга – з 15.00 до 23.00, – відповіли нам. – Заробітна платня нараховується на картку та розпочинається від 6 000 гривень, але є можливість отримати бонуси.

Окрім того, чоловік розповів, що перший місяць роботи оплачуватиметься відповідно до ставки, адже він буде присвячений тренінгам та навчанню.

Як підготуватися та поводитися на співбесіді?

Розповідає начальник відділу організації профорієнтації Тернопільського обласного центру зайнятості, кандидат психологічних наук Тетяна Білінська.

–  Перша за все, варто усвідомити, що співбесіда є досить серйозною річчю. Це маленький іспит, в якому ти показуєш не тільки свої професійні знання, але й навички в комунікації, знання етичних норм та поведінці в соціумі.

Необхідно мати власне резюме належного вигляду. Навіть підготовка резюме допоможе вам самим структурувати свої знання та дасть змогу правильно відповідати на питання від роботодавця.

Роботодавця цікавить освіта можливого працівника, його зовнішній вигляд та навіть його смак. Від нього можливі і різноманітні запитання. До них варто бути готовими, адже часто молоді люди можуть «посипатися» на банальних, на кшталт, «Яку ви хочете зарплатню?», або «Чому вирішили працювати саме в нас?».

З можливих питань роботодавець може попросити назвати свої негативні риси або слабкі сторони. А по завершенні співбесіди будьте готові ставити питання роботодавцю, тому що якщо у вас після розмови з ним не виникло запитань, це також наштовхує на відповідні висновки.

Обов’язково роботодавця, як і будь-яку людину, яка платить гроші за виконану роботу, буде цікавити як працівник орієнтований на результат, його рівень самомотивації, емоційний інтелект, швидкість реагування, тобто психологічні якості.

На співбесіді поводьтеся натурально і не намагайтеся вдавати з себе іншу людину. Це дуже впадає в очі.

Не менш важливо і коли ви прийдете на співбесіду. Зрозуміло, якщо ви прийдете пізніше, це справить негативне враження. Але й не потрібно приходити занадто рано. Оптимальний варіант – за п’ять-сім хвилин до початку співбесіди. В такому випадку ви зможете адаптуватися до навколишньої обстановки, налаштувати себе та перевести подих.

Коли у вас питають про досвід роботи, а ви його не маєте, це буде сприйматися в негативному ключі. Пригадайте, можливо ви були десь на практиці, або ж допомагали знайомим на роботі, це також ваш досвід.

Не раджу повторювати поведінку роботодавця під час співбесіди. Не повторюйте його рухи та поведінку. Ще десять років тому такий прийом був би дієвим, але сучасні роботодавці навпаки дратуються від подібного мавпування. Зараз це сприймається як один з варіантів неприродної маніпулятивної поведінки.

Пам’ятайте,  навіть якщо це перша співбесіда у вашому житті, не хвилюйтеся. Вам потрібно до неї належним чином підготуватися. Зверніться до фахівців, вивчіть ту нішу, у якій ви працюватимете, і у вас все вийде.

А де працювали ви у студентські роки? Чи сподобалася вам робота? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up