Ще один МАФ на набережній Ставу. Тернополяни обурені, а влада каже, що все законно

Ще один МАФ на набережній Ставу. Тернополяни обурені, а влада каже, що все законно
  • Торговий фургон з’явиться у парку імені Тараса Шевченка. Встановити його планують на набережній, а саме біля альтанки.
  • Хто з підприємців отримав в оренду земельну ділянку та за яку вартість – дізнавалися журналісти «20 хвилин».

У соціальних мережах люди обурюються і наголошують, що у парках Тернополя достатня кількість закладів, МАФів, аби перекусити. І встановлення чергової торгової точки називають просто знищенням зелених зон.

Зранку 17 червня читачка «20 хвилин» пані Лариса надіслала до редакції відео, на якому видно, що вже проводять підготовчі роботи на зеленій зоні.

— У наш парк вже прибула нова будка. Кущі виривають, а встановлюють конструкцію. Ось така ситуація, – коментує чоловік на відео пані Лариси.

Відео дня

Також своє незадоволення щодо встановлення чергового МАФу у соціальних мережах висловила і тернополянка Лілія Проць. Зі слів жінки, Єлисейські поля були однією із тих зон у парку імені Шевченка, де не встановлювали їстівні «халабуди».

Буде МАФ з їжею

— Але сьогоднішній ранок це змінив. Ось таке доробло встановлюють. Але щоб його встановити — викопують кущ і десь потім мають його прилаштувати. Хлопаки сказали, що їм надали всі дозволи. Але спитали, чи це нормально таке «доробло» поставити, і чи нормально, що кущ кудись перекопують? Відповідь була така: кущові нічого не загрожує, його просто пересадять. А діти і люди їсти хочуть, тому ставлять тут ось це, — обурилась пані Лілія.

Своє незадоволення висловила і тернополянка Аліна Ярмакова.

— Я мама трьох дітей, які дуже часто гуляють в тій місцині, жодного разу не помічала голоду свого чи дітей. Mo burger там за 100 м є, якби що, — каже жінка.

Речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич спростувала інформацію про переміщення зелених насаджень, а також наголосила, що власники фургона нічого не порушують.

— За даним обʼєктом жодних зелених насаджень не викопують, не пересаджують. Все залишається на своїх місцях, — коментує «20 хвилин» пані Мар’яна. — Дане місце на сезонний обʼєкт продали з аукціону. А отже, дозвільні документи наявні.

За оформленням конструкції ми зрозуміли, що планують відкрити черговий фургон їжі швидкого приготування. Зокрема, йдеться про мініверсію нещодавно відкритого у Тернополі закладу «Кіт Шаверма». Тож задзвонили до закладу, аби уточнити інформацію.

— Ми нічого не викопали, нічого не зруйнували. Цю територію не готували спеціально для встановлення нашого фургона. Раніше на цьому місці був МАФ з морозивом. Ми тільки трохи прибираємо і все. Жодна рослина не постраждала через нас, — прокоментувала журналістам «20 хвилин» директорка закладу пані Мар’яна.

Хто за скільки отримав землю

Директорка закладу пані Мар’яна відмовилася називати ім’я та прізвище власника «Кіт Шаверма». Та через офіційні сторінки закладу ми з’ясували, що ним є підприємець Олесь Зіньків, який має власний ФОП.

Журналісти «20 хвилин» промоніторили платформу торгів Ubiz. За її даними, наприкінці травня Тернопільська міська рада провела 13 аукціонів та надала підприємцям право на розміщення МАФів у місцевих парках, зокрема: «Сопільче», Національного Відродження та імені Тараса Шевченка. Стартова ціна лотів коливається від 13 757 до 23 937,7 гривень.

Та серед останніх аукціонів, пов’язаних з орендою земельних ділянок у парках Тернополя, ми не знайшли пропозиції від ФОП Зіньків Олесь Миколайович. Тож, хто тоді брав участь і отримав дозвіл на розміщення фургона – поцікавилися у пана Олеся.

Під час розмови з журналістами підприємець підтвердив свою причетність до закладу та наголосив, що має партнерів. І саме партнер брав участь в аукціоні від Тернопільської міської ради на оренду землі в парку імені Тараса Шевченка. Але називати ім’я та прізвище партнера категорично відмовився.

Аби все ж таки дізнатися, в яку вартість обійшлася оренда землі у центрі Тернополя та на який термін – журналісти «20 хвилин» звернулися із запитом до Тернопільської міської ради. Як тільки нам вдасться отримати відповідь – повідомимо на нашому сайті та у соціальних мережах.

Читайте також:

Вулиці Тернополя частково очистять від тимчасових споруд

Від 50 тисяч до 11 мільйонів грн: скільки коштує готовий бізнес, який продають у Тернополі?

Як виглядає оновлена зупинка на проспекті Бандери?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Wolodymir Gryvas

    Лисого дитина сидить  в америці і тяжко  робити не  хоче і тато придумує  всякі  схеми шоб  помогти фінансово свої дитині а на нас тернопільських йому похер
  • Читач66

    спалити буду і все
  • Оксана Кравець

    Мер, ми (люди)не такі голодні,як ви.Досить тих причеп,які псують краєвиди.
  • Читач16

    Коли вже себе продадуть на аукціоні і підуть геть з міської ради

keyboard_arrow_up