Що продають на сільськогосподарському ярмарку в Тернополі: дивіться ціни

Що продають на сільськогосподарському ярмарку в Тернополі: дивіться ціни

Сільськогосподарський ярмарок переповнений домашніми овочами, фруктами, а також м’ясом та молочною продукцією. Продавці переконують, якщо купуєте гуртом, то готові зробити знижку.

Щосуботи на двох локаціях у місті розгортають сільськогосподарські ярмарки. Вони працюють з 8.00 на перехресті вулиць Дружби та Миру, а також на вулиці Лесі Українки – напроти школи №14. Переважно тернополяни приходять зранку, аби встигнути придбати м’ясо, свіже молоко, сир чи масло.

Все з власного городу

Майже біля кожного продавця журналісти «20 хвилин» помічають овочі, фрукти та зелень. Жінки та чоловіки розповідають, що продукцію виростили на власному городі, тож впевнені в якості. А скільки ж коштує?

Відео дня

За кілограм молодої картоплі просять від 25 до 35 гривень, а ось старої – 15 гривень. Морква коштує від 40 до 55 гривень за кілограм, а ось цибуля дешевша – 10-25 гривень, буряк також по 25 грн/кг. А ось капусту взагалі продають по 10-15 грн/кг.

Пропонують тернополянам кабачки – 12-25 грн/кг, огірки – 40-60 грн/кг та помідори – 50-70 грн/кг. Ціна залежить від сорту, розміру та свіжості. Подекуди дешевші овочі мають дефект, тому продавці дають знижки. Є молодий часник і коштує 100-110 гривень за кілограм.

Також на ярмарку можна придбати зелень. Листя салату, рукола, петрушки, кріп, щавель та інші. Ціни стартують від 10 до 30 гривень за пучечок. Вартість залежить від розміру пучка.

Окрім овочів та зелені є й великий вибір фруктів та ягід. Отож, ціни на малину коливаються від 20 до 40 гривень, на порічку – 25-30 гривень, вишня коштує 20-40 гривень. Хтось продає кілограмами, а хтось літрами.  

Лише в однієї жінки ми помітили полуницю і коштує вона – 90 гривень/кг. А ось абрикос та сливу можна придбати дешевше – від 40 гривень. Є вже і персики – 70 гривень за кілограм.

Скільки коштує молочка та м’ясо

Кілограм домашнього сиру обійдеться вам у 80 гривень, а домашнього масла – у 300 гривень. Якщо бажаєте домашнього молока, то 1.5 л коштує 40 гривень.

Десяток домашніх яєць пропонують за 40-45 гривень.

Задня і передня шинка свині коштує 140-150 грн/кг, є тоненьке сало – 50 грн/кг, а з великими шматками м’яса – 140 грн/кг. А ось фарш розібрали. Також не помітили ми гомілок, грудинки. Переважно пропонують або свинину, або яловичину.

А чи купуєте ви продукти на сільськогосподарських ярмарках? Пишіть у коментарях!

Читайте також:

Вишневий рай: у Чорткові фермер вирощує вишню на величезних плантаціях

Абрикоси, лохина та черешня: що та за скільки продають на овочевому ринку Тернополя

Як магазини Тернополя продають мʼясо, молочку та заморожені продукти, коли немає світла

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Натали

    І де цей ярмарок?

keyboard_arrow_up