«Дешевше 700 гривень не знайдете»: у скільки обійдуться речі для розваг на снігу

«Дешевше 700 гривень не знайдете»: у скільки обійдуться речі для розваг на снігу
  • Не встиг у Тернополі піти сніг, як малеча разом із батьками вже шукали гірки, аби швидше покататися на санчатах та пограти у сніжки.
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися, скільки у Тернополі коштує атрибутика для зимових забавок та чи реально випросити знижки.

Ми обійшли кілька локацій на ринку. Переважно, це звичайні дитячі магазини з різними іграшками. Порівнювали ціни на санчата, лижі, сніжколіпи, дитячі великі лопатки для снігу та льодянки.

Беріть три і буде знижка

Ми звикли бачити санчата дерев’яними або металевими. Натомість для тих, хто хоче витратити на санчата не багато грошей, то є ще як варіант пластикові. Вони здебільшого підійдуть для дітей від п’яти до семи років. Адже там немає жодного кріплення і дитина може випасти.

Відео дня

Одні такі пластикові санчата коштують 550-650 гривень. Продавці наголошують, якщо купуватимете одночасно від трьох і більше, то зроблять знижку 50 гривень на кожні санчата.

Також можна придбати льодянки. Продавці кажуть, вони дуже легкі для перенесення і їх виготовляють із цупкого пластику. За формою вони бувають круглими, овальними, довгастими або трикутними. Деякі розраховані тільки на одну дитину, а є й такі, що цілком підійдуть для дорослого або кількох дітей.

Звичайний варіант, що розрахований на одну дитину, обійдеться від 80 до 100 гривень. Є різного кольору і виготовлені із морозостійкого пластику. Натомість подекуди журналісти «20 хвилин» бачили такий варіант льодянок і за 40 гривень, але це вже зі знижкою.

Круглі льодянки, де одночасно помістяться дві дитини, вже трохи дорожче. За них вам доведеться віддати від 200 до 300 гривень. Вони вже трохи кращої якості та й мають ручки для тримання під час катання.

Якщо говорити за овальні, то ціни на них стартують від 300 і до 450 гривень. Та для дітей продавці їх не радять. Переконують, кататися незручно, краще купувати для дорослих.

Нижче 700 гривень не віддаємо

Санчат на ринку не так вже і багато. Продавці зізнаються, здебільшого їх купують для найменших – від одного до трьох років.

— У 2022 році я привіз близько 100 санчат, але і половини не продав. Вони металеві, мають спинку, додатково можна причепити ручку, але зовсім не йдуть. Зараз є ті льодянки…Вони дешевші, їх легше переносити з локації на локацію, тому певно вже і не купують санчата. Вже навіть робив знижку на 500-700 гривень і все одно не хочуть, — каже продавець Сергій.

Станом на 14 грудня купити на тернопільському ринку великі санчата зі спинкою та додатковою ручкою можна за 1200-1500 гривень.

Якщо вам треба маленькі, але також зі спинкою, то розраховуйте на 700-800 гривень за одні. Також є металеві, але без спинки. Їхня ціна – 700 гривень.

А якщо ваші діти не люблять санчата, тоді спробуйте здивувати їх лижами. У наборі за 400-450 гривень запаковані лижі зі спецкріпленням до взуття та палиці.

Також, як варіант для зимових розваг, — тюбінг. Це надувні санки, призначені для катання з гір, покритих снігом. Вони складаються зі спеціальної камери та цупкої тканини. Оснащені пластиковими ручками та довгою петелькою, за допомогою якої дитину можна катати, як на звичайних санчатах.

— Такі надувні санчата підійдуть як для дорослих, так і дітей. Ми одразу троє дітей туди саджали і вони добре собі з’їжджали з гірок у Карпатах. Ціна одного такого тубінгу коливається від 1700 до 1900 гривень. Все залежить ще від розміру та кріплення, — каже продавчиня Олена.

Скільки коштують лопатки та сніжколіпи?

Якщо раніше сніжки робили тільки власноруч, то зараз вигадали для дітей спецпристрої у вигляді сніжколіпів. Все що треба – опустити пристрій в сніг, стиснути його і все готово. Щобільше, сніжки виходять ідеально круглими та з візерунками.

Ціни на сніжколіпи на ринку коливаються від 40 до 100 гривень. Вони вироблені з цупкого пластику та бувають різних кольорів. Продавці не радять купувати за 40 гривень, адже там не металеве, а пластикове кріплення.

Ще у магазинах пропонують великі лопатки. Вони бувають як повністю пластиковими, так і з дерев’яними ручками. За пластикові треба віддати 150-200 гривень за одну, а з дерев’яною ручкою – 100 гривень за штуку.

Тернополяни, на чому найбільше обожнюють кататися ваші діти? Свої відгуки залишайте у коментарях.

Читайте також:

У Тернополі продають живі новорічні ялинки: де купити та скільки коштують

У яких громадах Тернопільщини буде новорічна ялинка, а де від неї відмовились? Інфографіка

Для дітей до 500, а дорослих – 1500. Аналізуємо вартість оренди карнавальних костюмів у Тернополі

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Zoja Kunets

    Не встиг піти сніг,а вже водою стік...

    Zoja Kunets reply Zoja Kunets

    Поліна Дайнега звичайно...

    Поліна Дайнега reply Zoja Kunets

    Zoja Kunets та ще буде
  • Поліна Дайнега

    Але ціни в Тернополі значно дешевші😃 то в Карпатах у два-три рази дорожче все
  • Володимир Козін

    Ну то треба менше ціну накручувати то і  швидше б все продавалось, з завтрашнього дня, по прогнозу, починається весна, значить будуть ті санчата чекати ще рік.

    Два тижня назад купили в Кукусі льдянку круглу, вийшло 180 грн, через годину зайшов на Оріон - там та ж сама 235, ну і як таких людей називати?

keyboard_arrow_up