Для дітей до 500, а дорослих – 1500. Аналізуємо вартість оренди карнавальних костюмів у Тернополі

Для дітей до 500, а дорослих – 1500. Аналізуємо вартість оренди карнавальних костюмів у Тернополі
  • До Нового 2024 року залишилося понад місяць. У деяких садочках, школах Тернополя вже готують святкові сценарії. Діти вчать вірші, а батьки та вихователі обирають тематичне вбрання.
  • Журналісти «20 хвилин» поцікавилися, скільки у Тернополі просять за оренду новорічного вбрання та, на яких умовах можна скористатися.

У Тернополі є салони та магазини, де можна орендувати карнавальні, новорічні костюми чи сукні. Щодо трендів у 2023 році, то все більше у сценаріях новорічних свят з’являються персонажі сучасних мультфільмів та казок. Зокрема, мова йде про щенячий патруль, лісову Мавку, міньйони, Ельзу та Олафа. Проте і класичних костюмів у вигляді намистинки, білочки, метеликів та ялинок на полицях чимало.

Журналісти «20 хвилин» зібрали інформацію з п’яти місцевих салонів та магазинів, де можна орендувати святкове вбрання. Про умови в кожному закладі розповідаємо окремо.

Відео дня

Магазин карнавальних костюмів «Валентина»

Тут пропонують в оренду понад 2000 різного вбрання. Вартість коливається від 250 до 350 гривень за добу.

— Ціни переважно однакові на всі дитячі костюми. На вартість не так впливають образи, як матеріал та рік закупки. Тобто, дорожче обійдуться ті сукні та костюми, що купували протягом 2023 року. Напередодні новорічних та різдвяних свят ми закупили кілька білих суконь та тематичних костюмів. А отже у нашому магазині ви можете орендувати п’ять-сім суконь для всієї групи, але ціна від цього не змінюється. Дорожче обійдуться костюми різних султанів та царів, бо їх переважно беруть лише на вертеп, на Різдво чи коляду. То там вже від 400 гривень за добу, — розповідає продавчиня Алла.

Також доступні для оренди різні аксесуари: корони, обідки з фруктами, квітами та сніжинками. Оренда одного – 50 гривень/доба. Аби даремно не витрачати кошти на костюми, пані Алла радить батькам приходити до магазину разом із дітьми.

— У нас є десятки різних білих суконь як на змійці, так і на ґудзиках, з корсетом. Тут важливо, щоб дітям було не лише гарно, а й зручно. Бувають випадки, коли дітям не подобається матеріал і вони категорично не хочуть цю сукню. Також батьки та діти можуть по-різному представляти собі образ і це також важливо, — наголошує жінка. — Тому до кожного героя ми пропонуємо кілька видів шапочок чи прикрас на голову. Є голова сніговика з великими очима, є просто у формі відра, деякі з навушниками.

Є варіанти образів і для дорослих. Зокрема, нам запропонували костюм чаклунки, снігуроньки, янголів. Для чоловіків це може бути султан, князь, Дід Мороз та інші. Один костюм на добу коштує 250-500 гривень. А як забронювати новорічне вбрання? Дізнаємося алгоритм.

— Наприклад, ви хочете орендувати костюм білочки за 250 гривень. То вам треба залишити особисті дані та заплатити одразу повну вартість – 250 гривень. За день до свята ви приходите і забираєте свій образ. Після того, як дитина відтанцювала, відспівала, то треба повертати, бо я маю підготувати для наступних людей. Тобто, образ видаю вам переважно на добу. Але це все індивідуально, — каже пані Алла. — Якщо дитина якимось чином зіпсувала сукню, костюм, то вже всі питання вирішуємо на місці. Вже бували випадки, що приносили без блискавок, з розірваною тканиною.

Салон прокату «Княжна»

Про те, що команда вже готова для новорічних замовлень можна зрозуміти з оформлення вітрини, де вивісили костюм Діда Мороза, королеви та принцес.

Всередині різнобарвними сукнями, костюмами, крильцями та шапочками заповнили всі полиці. Зі слів представниці салону, у наявності новорічне вбрання на різний смак та гаманець як для дітей, так і дорослих.

Ціни на костюми коливаються від 200 до 600 гривень. Найдешевші – хутряні костюми звіряток (білочка, лисичка, вовк). Там шорти, безрукавка та шапочка. Якщо ви хочете костюм Аладдіна – шапочка, штани, безрукавка і підберемо ще сорочку, то це вже 300-350 гривень. Все ще залежить від розміру, — розповідає продавчиня. — Якщо обираєте для дівчинки, то це може бути янгол, зірочка, Ельза, костюм східного мотиву, ялинка. І коштуватиме 350-450 гривень.

Також пропонують різні аксесуари: крильця метелика, янголів та німби. Добова оренда набору – 150 гривень.

Для дорослих салон пропонує костюм Білосніжки, Снігуронька, Мальвіна та інші. За оренду одного вбрання треба сплатити 500 гривень.

При замовленні вбрання ви маєте одразу сплатити половину від загальної суми. Іншу частину віддаєте вже тоді, коли забираєте речі на святкування. Працівники просять обережно ставитися до кожної сукні, штанців і повертати у нормальному стані.

Molly Procat

Чимало цікавого вбрання на новорічні, різдвяні свята можуть запропонувати тернополянам і в цьому магазині. Зі слів представниці Наталі, їхній товар розрахований лише для дітей.

— Наші костюми переважно підходять на діток до 9 років, але все залежить від зросту та ваги. У нас є образ Білосніжки, сніжинки, бджілки, цукерочки, ялиночки та інші. Якщо батьки шукають для дитини костюм, то добова оренда – 350-380 гривень, а якщо вже сукні – 550 гривень, — каже пані Наталя.

Якщо вбрання сподобалося і ви плануєте орендувати, то залишаєте у магазині свої дані та завдаток – 100 гривень. Іншу частину грошей приносите, коли забираєте річ на святкування.

— Я завжди наголошую батькам на тому, що замовляти в оренду вбрання треба заздалегідь. Бо є різні розміри, є різні костюми та сукні, але вже заброньовані за місяць. Тому, може статися і так, що вам сподобалося, а ось на необхідний день орендувати не зможете, — розповідає вона. — Ми віддаємо речі в гарному стані і просимо поводитися з ними обережно. Знаю, що деякі салони беруть ще й додаткову заставу, але ми – ні.

«Карнавальна скриня»

У цьому магазині дітям допоможуть перетворитися на чаклуна, білочку, гнома, Кіндера та ельфа. Зі слів працівниці «Карнавальної скрині», вартість кожного вбрання залежить від тканини та розмірів.

Вартість оренди одного костюма – від 300 до 500 гривень. Ми пропонуємо атласні, велюрові костюми, також довгі та короткі сукні з мереживом чи велюром. До деяких образів є аксесуари ручної роботи та це впливає на ціну, — наголошує працівниця.

Для дорослих асортимент тематичного одягу менший. Зокрема, чоловікам пропонують вбрання Діда Мороза, Святого Миколая, а ось жінками – образ піратки.

— Костюми для дорослих коштують більше. Наприклад, доба вбрання Діда Мороза – 1500 гривень, а Миколая – 1000 гривень. Зараз тернополяни активно бронюють костюми, бо знають, що в останній момент складно знайти щось гарне. Ми обов’язково записуємо дані, беремо бронь. Також ми беремо заставу у розмірі вартості добової оренди. Наприклад, костюм коштує 300 гривень, то і застава обійдеться у 300 гривень. Якщо ви повертаєте сукню чи костюм без плям та дірок, то заставу повертаємо. Якщо є дефекти, то за 300 гривень застави намагаємося їх вирішити, — розповідає працівниця.

Салон «Анастасія»

Заклад пропонує оренду новорічних та різдвяних костюмів виключно для дітей віком 3-6 років. Працівниця салону Марина наголошує, інколи розмір вбрання може підійти для учнів молодшої школи, але це все індивідуально, тож треба приміряти на місці.

— Можемо запропонувати костюми піратів, зайчиків, королев, зірок, героїв Щенячого патруля та навіть Бетмена. Добова оренда вам обійдеться від 300 до 500 гривень. Ціни на вбрання для дівчаток та хлопчиків однакові, — пояснює жінка.

Пані Марина також радить батькам звертатися за тиждень чи раніше, щоб обрати та забронювати вбрання. Бронь коштує 100 гривень. Костюми видають на добу.

ВАЖЛИВО! Світлини дітей у новорічних костюмах та сукнях журналісти «20 хвилин» взяли зі сторінок салонів у соціальних мережах. 

Нагадаємо, на полицях магазинів та супермаркетів міста вже з’явилися новорічні солодощі, які також батьки закуповують для своєї малечі на святкування. Подекуди вартість за маленьке пакування понад 300-400 гривень. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

Опитування

Тернополяни, скільки готові виділити на оренду святкового вбрання?

Тернополяни, а які образи обрали ваші діти? Ви плануєте купувати чи орендувати дитині святкове вбрання? Пишіть свою думку у коментарях.

Читайте також:

У Тернополі відбудеться забіг Святих Миколаїв — як долучитися

Чи варто встановлювати новорічну ялинку в Тернополі (ОПИТУВАННЯ)

Гірлянди до 2000 гривень, а іграшки по 150: де дешевше та вигідніше купити новорічні прикраси

Льодянки по 70 гривень, а санчата до 4000: скільки коштують речі для дитячих розваг на снігу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тернопіль Робота

    👉Просимо вас підписатись на інформаційний канал, де будуть публікуватись новини з нашої діяльності а також законодавства про роботу, та будь які зміни в них.
    https://t.me/RobotaFaineMistoTernopil

keyboard_arrow_up