Тарифи на електроенергію з 1 квітня не підвищать – рішення Уряду

Тарифи на електроенергію з 1 квітня не підвищать – рішення Уряду

Тарифи на електроенергію залишаться незмінними до закінчення опалювального сезону.

Уряд продовжив спеціальний період із пільговими цінами на електроенергію.

Про це повідомляє Урядовий портал.

— Кабінет Міністрів України продовжив до завершения осінньо-зимового періоду дію постанови від 5 червня 2019 р. № 483 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії», якою були встановлені тарифи на електроенергію для населення, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Відповідне рішення за пропозицією Міністерства енергетики було ухвалене 24 березня на засіданні Уряду.

Механізм PSO (механізм покладання спеціальних зобов'язань з постачання електроенергії для потреб населення) діятиме до 30 квітня цього року. Ціна на електроенергію до кінця опалювального сезону залишиться незмінною, повідомив у Telegram Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Отже, тарифи на електроенергію для побутових споживачів зберігаються на рівні 1,44 грн/кВт год — для домогосподарств, які споживають до 250 кВт год на місяць, та 1,68 грн/ кВт год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт год.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) повідомляла, що розглядає можливість двоетапного перегляду тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення. При цьому перегляд тарифів планували розтермінувати на два етапи підвищення: з 1 квітня та 1 липня 2023 року. Середні витрати на водопостачання та водовідведення збільшаться на 60 грн.

 

Читайте також:

Адресну допомогу на оплату комуналки даватимуть грошима. Кому можуть відмовити?

Ціни на електроенергію зафіксували до кінця опалювального сезону

Президент підписав закон про мораторій на підвищення комунальних тарифів 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up