У Тернополі подешевшала макулатура

У Тернополі подешевшала макулатура

За кілограм макулатури тепер дають 1,5-2 грн. На фірмах прийому вторсировини кажуть, що ціна може падати і далі, поки сировина не стане в дефіциті

- У понеділок занесла пакет макулатури, то за 6 кг мені дали лише 9 грн, - розповідає тернополянка пані Ольга. - Раніше по 2 грн платили за кілограм, а тепер чомусь 1,50 за кг. Але мені ціна не дуже важлива. Головне - що макулатуру приймають біля будинку, бо в загальне сміття я її не викидаю.

Як зазначив "20 хвилин" приватний підприємець, який має пункт прийому на вул. Курбаса, ціна на макулатуру падає вже впродовж місяця. 

- Це пов'язано з роботою практично усіх великих комбінатів по всій Україні, - каже пан Олександр. - Не знаю, з якої причини, але комбінати завалені що готовою продукцією, що вторсировиною. Так усюди - Понінка, Малин, Обухів, Жидачів. І це ще не остаточне падіння ціни. Поки не буде дефіциту сировини на ринку, ціна може падати і далі.

Відео дня

Схожу думку висловили і у фірмі "Картон-Пласт".

- Макулатура буде дешевшати, - зазначив працівник "Картон-пласт", який представився паном Володимиром. - На деяких наших пунктах теж є ціна 1,50 за кг, гурт поки по 2 грн за кг.

Він зазначив, що зараз є проблеми з поставками гофрокартону з України в Росію. А сировина для його виробництва - це макулатура. Нема збуту гофрокартону, відповідно, макулатури є забагато. Крім того, "допомагають" поляки. Тож сировина тепер стала не настільки потрібна, тому ціна падає.

Читайте також Гроші за макулатуру — на лампочки, квітник, бібліотеку, зоокуток
 

На усіх переробних комбінатах ціна на макулатуру впродовж місяця впала на гривню, зазначив директор "Вторма-Тернопіль" Ігор Банзерук, і ціна буде і далі падати

- Ціна на заводах падає катастрофічно. Раніше ж ми купували і по 2,70, і по 2,50 грн за кг. Зараз - по 2 грн/кг. У Тернополі всюди падає ціна на макулатуру, є точки, де купують навіть дешевше ніж за 1,50 грн/кг. Це пов'язано з тим, що заводи не хочуть закуповувати макулатуру, як раніше. Макулатуру тепер везуть з Європи, в більшості - з Польщі. Там же є її здають безплатно, тому коштує тільки логістика привезти її сюди. Це набагато дешевше, ніж купувати тут нашу сировину. 

Нагадаємо, що 29 грудня 2018 року Уряд Російської Федерації заборонив ввіз в Росію великий перелік продовольчих та промислових товарів, країною походження чи відправлення яких є Україна чи які переміщають територією України. У переліку зазначені папір та картон некрейдовані різні, у сувоях чи листах, без подальшої обробки чи оброблені.

Крім паперу і картону, також заборонено ввозити гальку, гравій, щебінь, мийні засоби, шпалери, меблі із вбудованими холодильником або морозильним обладнанням, проводи та кабелі, трактори та причепи, жіночі гігієнічні прокладки і тампони. дитячі пелюшки і підгузки.

Читайте також Де у Тернополі приймають скло, пластик, металобрухт та інші відходи (інтерактивна карта)
 

.Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alex D

    Березень , 2020, макулатуру здав по !!!!! 50 копійок, дома сортирую побутове сміття з метою зберегти для дітей природу, при нагоді здавав ,,папір'' (востаннє по 2 грн)... ЛЕГШЕ ВИКИНУТИ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up