У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують

У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
  • На стихійних ринках, благодійних ярмарках Тернополя все частіше продають весняну рослинність. До підсніжників, тюльпанів, черемші додали ще й вербові котики.
  • Скільки коштують – дізналися журналісти «20 хвилин».

Перші вербові котики у 2024 році журналісти «20 хвилин» помітили на благодійному ярмарку для ЗСУ. Волонтери зв’язали кілька гілочок, обмотали стрічками, додали декоративні елементи і пропонували тернополянам придбати за 30-50 гривень.

Також весняні гілочки вже можна придбати на стихійці, що біля центрального ринку. За нашими спостереженнями продають такий товар переважно пенсіонери. З одного боку ставлять домашню продукцію, а ось з іншого – маленькі букетики вербових котиків. Скільки коштує така краса і від чого залежить ціна?

Відео дня

— Продаю вербові котики орієнтовно чотири роки. Хочу сказати, що ціни на них особливо не змінюються, бо це ж природа дає, ми нічого не вкладаємо для того, щоб їх виростити. У букетики я збираю від трьох до семи гілочок, — каже продавчиня Віра. — Якщо три коротенькі гілочки, то віддам за 10-25 гривень. Букетик з п’яти гілочок віддам за 30, а ось з семи довгих – за 50 гривень.

Журналісти поцікавились, чи купують тернополяни вербові гілочки? Чи мають пенсіонери від такої торгівлі якийсь прибуток?

— Так, люди купують, бо ще не продають весняні квіти у великій кількості. Деінде стоять продавці з кількома букетиками тюльпанів чи підсніжників. А в магазинах задорого. Інколи підходять чоловіки за овочами, то я показую їм і вербові котики. Наголошую на тому, що можна зробити приємне мамі чи жінці. І вони піддаються вмовлянням, — розповідає продавчиня Світлана. — На продаж я везу картоплю, моркву, капусту та консервацію. А вербові котики – такий собі додаток, з якого я можу сплатити проїзд, купити хліба, чогось солодкого онукам.

Бабусі ще й наголошують на правильності зберігання вербових котиків вдома, аби вони довше простояли і милували око. Отож, забрати від гілочок резинки, стрічки та пакувальний папір, трохи побризкати водою і поставити до вази чи горщика. Наливати воду у горщик чи вазу не радять, бо вербові котики будуть рости та розквітати.

Нагадаємо, такі гілочки купують напередодні Вербної неділі, аби взяти із собою до храму та освятити. А вже після освячення люди жартома б’ють один одного гілочками верби і промовляють слова: «Не я б'ю – верба б'є, за тиждень Великдень, недалечке червоне яєчко!»

Тернополяни, а вам подобаються весняні квіти? Які квіти обожнюєте найбільше?

Читайте також:

У Тернополі продають червонокнижну черемшу: розповідаємо про ціни та штрафи

4 протоколи за продаж підсніжників склали природоохоронці на Тернопільщині

У заповідному парку на Тернопільщині квітнуть рідкісні первоцвіти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Roman Nakonechniy

    На "Квітну неділю " купую гілку пальми .
  • Читач66

    Я рахую , що продавати можна тільки те що самі виростили

    А то виходить так одне не можна інше можна
  • Olha Krytsak

    Навіщо їх продавати вже?

    Поліна Дайнега reply Olha Krytsak

    Olha Krytsak я інколи купую, щоб просто були вдома))) Для мене ці гілочки — символ весни

    Alina Temczur reply Olha Krytsak

    Olha Krytsak просніться, ви в світі не одна, а декого вже піст закінчується🙄

    Olha Krytsak reply Olha Krytsak

    Lesya Boyko люди втратили розум,самі не знають що робити, тільки сьогодні почався піст в Україні,люди добрі схаменіться,до кого ви рівнятися?

    Lesya Boyko reply Olha Krytsak

    Olha Krytsak тому де котрі церкви вже в цю неділю святкують вербну неділю.

keyboard_arrow_up