У Тернополі сім’ї переселенців, які постраждали від війни, отримають грошові сертифікати на продукти (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі сім’ї переселенців, які постраждали від війни, отримають грошові сертифікати на продукти (ОНОВЛЕНЕ)

Понад 2000 сертифікатів для придбання продуктів заплановано видати у квітні сім'ям переселенців, які постраждали від війни. Це ініціатива іспанських благодійників та українських активістів.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

У Тернополі діє програма благодійного фонду Cesal (Мадрид, Іспанія) спільно з громадською організацією «Епіцентр дітям». Мета цієї програми – підтримка й надання психологічної і гуманітарної допомоги сім’ям з соціально незахищених категорій та внутрішньо переміщеним особам, які проживають у Тернопільській громаді, йдеться у повідомленні міської ради.

«Так, завдяки фонду Cesal сьогодні ВПО, які проживають у Тернополі, мають можливість отримати сертифікати для придбання продуктів», – зазначає міський голова Сергій Надал.

Відео дня

Як зазначають координатори ГО «Епіцентр дітям», першу частину допомоги, а саме – 605 сертифікатів номіналом 500 грн уже видали у лютому. У квітні заплановано видати понад 2000 таких сертифікатів для придбання продуктів. Сертифікат видається як на дорослого члена сім’ї, так і на дітей.

Загалом, за час роботи проєкту надали психологічну допомогу понад 350 особам, а також грошові сертифікати на загальну суму 1 302 500 грн на покупки продуктів та речей першої потреби для понад двох тисяч осіб, в тому числі дітям, пенсіонерам.

Довідка
Громадська організація Cesal (Іспанія) уклала договір про співпрацю з громадською організацією «Епіцентр дітям» (Україна) у 2022 році, щоб надати психологічну та гуманітарну допомогу дітям та сім'ям, які постраждали від війни.

 

У міській раді зазначили, що потребуючим потрібно звертатися безпосередньо до громадської організації. На їхньому сайті epicentr-children.org зазначені контакти:

+3 8 (050) 338-45-80
[email protected]

І у розділі Як отримати допомогу? йдеться, що гуманітарна та психологічна допомога здійснюється лише для зареєстрованих учасників. Дані учасників використовуватимуться лише для звітності ГО “Cesal” та потрібні для ідентифікації учасників а також для відстежування прогресу. Зареєструватись можна за посиланням.

Станом на 14 годину 5 квітня, заявки приймали з усіх перелічених міст, крім Тернополя.

Як повідомляють в організації, 4 квітня форму подачі заявок закрили. Сертифікати розподілялися між раніше зареєстрованими особами. Про наступний час прийому заявок буде повідомлено на їх сайті https://epicentr-children.org/


Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляла, що в Тернопіль надійшли пакунки малюка від німецьких благодійників.

 

Читайте також:

Тернопіль отримав бейбі-бокси від німецьких благодійників: хто зможе отримати

Тернопільська волонтерка закликає підприємців підтримати дітей захисників

На Тернопільщині діти-сироти з прифронтових територій отримали нові ноутбуки

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ніна Суслинець

    Підскажіть будьласка, як в Тернопільській обл.можна отримати сертифікати, малозабезпечена родина ВПО?
  • Георгій Змієвський

    Доброго дня. А чому після такого повідомлення немає жодної довідкової інформації де і як отримати вказані серифікати?
  • Татьяна Скрипка

    Де можна отримати сертифікат

keyboard_arrow_up