Партнер рубрики Події

На Тернопільщині діти-сироти з прифронтових територій отримали нові ноутбуки

На Тернопільщині діти-сироти з прифронтових територій отримали нові ноутбуки
  • У них немає рідних та батьків, вони бачили і чули вибухи, були змушені тікати від обстрілів.
  • Діти-сироти і ті, що позбавлені батьківського піклування, приїхали на Тернопільщину  з районів ведення бойових дій та прифронтових територій.
  • Їм знайшли прихисток, діти освоюються і долучаються до освітнього процесу.
  • Для навчання в сучасному форматі їм подарували нові німецькі ноутбуки.

Дуже важливо, щоб діти, «обпалені» війною, змогли адаптуватись на новому місці та влитись у нормальний життєвий ритм.Адже в їхній уяві і досі лунають постріли, живуть спогади про ті страшні миттєвості, які їм довелось пережити. Необхідно робити все можливе, щоб стерти ці жахи з дитячої пам’яті.

– Я щиро захоплююсь українцями, які з-під обстрілів вивозили дітей з дитячих будинків, рятували кожного малюка, хто потребував допомоги. Тут, на Тернопільщині, ми намагаємось забезпечити гідні умови для їхнього проживання та навчання, – говорить голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

Відео дня

 

Для того, щоб допомогти таким дітям якнайшвидше освоїтись і поринути у процес навчання, 3 березня у Тернопільській ОВА їм презентували нові ноутбуки. Без таких гаджетів важко уявити сучасний освітній процес, тому діти були дуже задоволені подарунками. Дякували за них і розповідали, що тепер матимуть змогу повноцінно навчатись, а у вільний час грати в комп’ютерні ігри.

Цей проєкт підтримки дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування «Професійна Інтеграція ВПО/EU4Skills» впровадила організація «GIZ Україна».

Його реалізовано за сприяння команди Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також уряду Німеччини.

Діти, які позбавлені батьківського тепла і ласки, потребують особливої уваги від дорослих та держави. Тернопільщина прихистила сотні дітей і родин, що прибули з прифронтових територій України. Тепер головне завдання влади і благодійників – забезпечити дітям гідні умови життя та навчання, а дорослим переселенцям – ще й можливість заробляти гроші. Наша редакція вже писала про тих, хто зумів побудувати нове життя у нашому регіоні.

 

Читайте також:

Готували на дощовій воді і ледь врятувалися: історія переселенців, які відкрили бізнес на Тернопільщині

Донечка боялась води і панічно – чоловіків. А до тата, який повернувся з полону, кинулась на шию

У родини, яка втекла з пекла у Бучі, у Тернополі народився малюк. Ми дізналися, як і де зараз живуть

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up