В обленерго кажуть, що вони не порушують обороноздатність України

В обленерго кажуть, що вони не порушують обороноздатність України

Відключення електроенергії Західному територіальному квартирно-експлуатаційному управлінню в Тернополі відбувалося в установленому порядку Кабінетом Міністрів України, який очолював Арсеній Яценюк. Незважаючи на заборгованість в розмірі 201,6 тис. грн, ВАТ “Тернопільобленерго” не відключало військкомати та військові частини, чим не порушувало стан обороноздатності країни.

  • Відключення від електропостачання Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління в Тернополі (далі КЕВ) відбувалося в рамках чинного законодавства та в установленому Кабінетом Міністрів України  порядку, - розповідає редакції “20 хвилин” директор енергозбуту ВАТ "Тернопільобленерго" Сергій Оляніцький. - При цьому, після отримання попередження про вимкнення в разі несплати боргу, жодної реакції з боку керівництва КЕВ не було.

Нагадаємо, що державному підприємству при Міністерстві оборони України, яке обслуговує військові частини Тернопільської та частини Львівської областей, у ніч з 30 червня на 1 липня, ВАТ “Тернопільобленерго” відключило електропостачання.

Як каже директор енергозбуту, відповідно до вимог чинного законодавства усі без винятку споживачі - юридичні особи повинні оплачувати вартість договірних обсягів електроенергії на розрахунковий період в повному обсязі та в терміни, визначені умовами договору про електропостачання.

Відео дня
  • Станом на 1 липня 2016 року за усіма військовими об’єктами, які перебувають на утриманні КЕВ, зафіксували заборгованість за використану електроенергію в розмірі 201,6 тисячі гривень, - додає пан Оляніцький.

Слід зазначити й те, що ВАТ «Тернопільобленерго» здійснює закупівлю електричної енергії для споживачів області відповідно до договору укладеного з ДП «Енергоринок України» на умовах попередньої оплати замовлених обсягів електроспоживання, у разі недотримання споживачами термінів проведення платежів, електропостачальна організація не буде мати змоги своєчасно провести розрахунки за отриману для потреб області електроенергію. А несвоєчасність оплати за електроенергію лише об’єктами Міністерства оборони наносить збиток обленерго в розмірі від 5 до 10 тисяч гривень в місяць додатково за сплату відсотків банківських кредитів, які обленерго  змушене отримувати для покриття недостач.

  • Розуміючи складність ситуації, що склалась у країні, ВАТ «Тернопільобленерго» прийняло рішення про припинення електропостачання лише адмінбудинку КЕВ, де розташоване керівництво КЕВ, через недопрацювання якого і виникла заборгованість, - розповідає директор енергозбуту Сергій Оляніцький. - При цьому не проводилось відключення інших об'єктів Міністерства оборони, таких як: військкомати та військові частини. Чим не порушено стан обороноздатності країни.

Він також розповідає й те, що коли інспектор ВАТ “Тернопільобленерго” прибув у вказаний термін з метою здійснення вимкнення електропостачання за борги, то керівництво Західного територіального КЕВ, використавши службове становище, вчинило недопуск до електроустановок, чим перешкодило виконанню інспектором своїх обов'язків, а оперативно-виїзну бригаду не допустили до електроопори шляхом встановлення охорони по периметру, що є протизаконним. Саме тому вимкнення електропостачання здійснювалося в неробочий час.

  • Зараз на розгляді у ВАТ «Тернопільобленерго» перебуває гарантійний лист про те, що керівництво КЕВ зобов’язується в термін до 10 липня 2016 року оплатити  борг за електропостачання, - каже фахівець. - Якщо ж борг не погасять у зазначений термін, то енергетики змушенні будуть діяти відповідно до законодавства та продовжити обмеження електропостачання іншим об’єктам боржника.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мимрик Ваня

    Шановний Сергій Богданович! Воїнізовану охорону по цілому периметру опори ніхто не виставляв. В 22.30 год 30.06.2016 року без складання акту про відключення вилізли на стовп і відключили подачу електроенергії в адмін будівлю КЕВ м.Тернопіль а також субабонентів, як нічні сепаратисти. І не вводьте в оману людей, коли до вас зверталось керівництво КЕВ м.Тернопіль ви не пішли на контакт, а сказали "до побачення",  і  втікли в відпустку. Я надіюсь що люди побачать і взнають хто є хто. А поточну заборгованість в сумі 4043,00 грн працівники КЕВ м.Тернопіль "скинулись" і оплатили.



    З повагою,



    колектив КЕВ м.Тернопіль
  • Діонісій

    бла бла бла !

    а чого тут кролик робе ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up