Встановлення ідивідуального опалення тернополянам "влетить в копієчку"

Встановлення ідивідуального опалення тернополянам  "влетить в копієчку"

Індопалення нині недешеве задоволення. І дехто з тернополян задумується, чи варта шкурка вичинки.   

Нагадаємо, депутати ВР проголосували закон, згідно якого у будинках, де не менш ніж половина квартир відключена від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, власники помешкань матимуть право перейти на індивідуальне опалення. Та все вилами по воді писано – закон ще не підписав президент. Детальніше про це читайте тут: Чи будуть тернополяни з індивідуальним опаленням

Так, хороший новий газовий котел коштує від 400 євро. Є ще котли нового покоління – конденсаційні. Вони дозволяють майже повністю отримати тепло, що міститься в димових газах, і перетворити його в корисне тепло для обігріву. Це скорочує витрати газу десь на 30%, кажуть експерти. Такий котел коштує від 800 євро, але він вигідний. 

- Ціна на встановлення індопалення залежить від можливостей клієнта та від площі квартири чи будинку, - пояснює майстер Ігор Кафтаник. - Ціна на котли теж різна: дивитись на дешевші, ніж 400 євро – не варто, кращі турбінні котли коштують 600-630 євро. Є і дешевші китайські, але вони неякісні. 

Відео дня

Як розповів пан Ігор, нещодавно він встановлював індивідуальне опалення в новобудові – в сирій однокімнатній квартирі. Тут зробили теплі підлоги, встановили програматор для котла. За все це задоволення власники квартири заплатили 1400 євро. Вартість встановлення у двокімнатній чи трьохкімнатній квартирі, як пояснює чоловік, може бути дорожчою на 100-150 євро через радіатор. 

- Для встановлення індопалення потрібна повна заміна радіаторів і трубопроводів у квартирі, - пояснює майстер Богдан. - Її можна зробити внутрішнім монтажем, тобто приховати в стінах чи стяжках під час ремонту. А, якщо квартира уже з ремонтом, то все можна акуратно провести ззовні вздовж плінтуса. 

Назвати вартість своєї роботи без обладнання майстри не можуть. Кажуть, що ціна залежить від багатьох чинників. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Роман Мігилевич

    Повірте ті хто мають відношення до центрального опалення будуть співати своє шо краще центральне а чому ті хто індивідуальне має то задоволені а різниця в сумах на витрати по опаленню дуже велика.

    Чому тоді квартира з ЦО суттєво дешевша ніж з індивідуальним.

    ЦО ніколи небуло і небуде вигіднішим і економнішим крім тих хто має 50% 75% і є навіть 100% пільга таких вистарчає.

    Нашому керівництву невигідна економія людей бо на кожному кубу газу вони заробляють от вам і правда.

    А майстер який робить опалення ціни знає прекрасно але кого на скільки зможе намахати, краще серед фірм пошукати різниці в ціні небуде але фірма ще несе відповідальність і нікуди за тиждень не пропаде як половина майстрів.
  • Anonymous

    Проста арифметика - близько 70% теплової енергії, що йде з "централізованих котелень" тупо вилітає в атмосферу, не доходячи до наших домівок. Хто не вірить, подивіться на наші дороги і тротуари - навпроти кожного будинку суха "стежка" шириною кілька метрів, а довжина таких стежок по місту - десятки, а то й сотні кілометрів. А ще є колектори, з яких валить пара і відкриті люки, а ще підвали, в яких вітри свищуть і труби голі. І все це тупо в атмосферу. От і порахуйте, скільки ми з вами за то платимо, і то вже десятиліттями!

    В зимовий місяць вартість опалення 60 м.кв може добігти до 3000грн.. До хати нам прийде, нехай, на 1000, а от 2000 ми віддаємо падлюкам, які обігрівають атмосферу.

    І кому ж то дорого тоді виходить, кому влітає в копієчку?
  • Svitlana Ovcharuk

    Як завжди думають що люди повір'ять в їхній брєд,.А українські котли також нормальні і некоштують 600 євро.
  • Юрій Синькович

    Середній за сезон коефіцієнт корисної дії(к.к.д.) конденсаційного котла в кращому випадку 97%(при низькотемпературному опаленні:тепла підлога, теплі стіни, фанкойли).При радіаторах може витягнути к.к.д. на 92%.Середній к.к.д. звичайного котла 87%.Різниця  к.к.д. 10% при низькотемпературному опаленні і 5% при звичайному, а ніколи не 30%, як Ви пишете.Максимальний к.к.д. конденсаційного котла по нижчій теплоті згорання 106%, звичайного 93%.Але на максимальному к.к.д. котли весь час не працюють.
    Тепер давайте по економії. На однокімнатну квартиру 40м.кв. потрібно на опалення за сезон спалити приблизно 750м3 газу, що буде коштувати 5220грн. На центральне опалення потрібно витратити приблизно 8400грн.Економія за сезон 3180грн.Витрати на влаштування автономного опалення 1400 євро приблизно 43400грн..Термін окупності 43400/3180=13,64опалювальних сезони. Отже вигода дуже сумнівна.Враховуючи, що знехтувано витрати на обслуговування, термін окупності буде ще більший.

    S S reply Юрій Синькович

    Пане Юрій, то ви виграли не один тендер. ось тут почитайте, якщо забули
    https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-03-02-000358-b

    S S reply Юрій Синькович

    Пане Юрій, ви як особа зацікавлена, трохи би то стидали писати тут усяку несенітницю

    Volodymyr Dudar reply Юрій Синькович

    Ваші розрахунки, то як середня температура по лікарні!!!

    ІНДИВІДУАЛЬНЕ ОПАЛЕННЯ ВИГІДНО:

    По-перше - економія коштів;

    По-друге - комфорт, використовуєш по потребі, завжди гаряча вода.

    Anonymous reply Юрій Синькович

    Цитую: Максимальний к.к.д. конденсаційного котла по нижчій теплоті згорання 106%, Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Groshi/vstanovlennya-idividualnogo-opalennya-ternopolyanam-vletit-v-kopiechku-10653580.html

    Во ідіот... 106%, Карл! Пане Юрій, до психіатрів звертатись не пробували, а то вічний двигун якийсь?

    А от по суті. Опалення з гарячою водою 40 м.кв. обходиться сім*ї з 3-ох чоловік за опалювальний сезон близько 3000 грн. Така ж послуга з котельні буде коштувати не менше 10 -12 тисяч. Профіт не менше 300 доларів лише за зимовий період! Плюс ще з 50 за літній. Система опалення без ремонту спокійно працює не менше 10 років. Загальний прибуток не менше 3500 доларів! Якщо на встановлення затратити, нехай, 2000, то 1000 спокійно вистачить на всі ремонти ПРИ ПОВНІЙ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО! А от 500 долярів ще й залишаться в кишені.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up