Як за п’ять хвилин подати показники лічильників та уникнути черг

Як за п’ять хвилин подати показники лічильників та уникнути черг
  • Подавати показники лічильників потрібно щомісяця. Дехто може витратити увесь день, щоб обійти абонентські відділи.
  • Журналіст «20 хвилин» склав інструкцію, як кілька годин мороки перетворити у кілька хвилин клацань по клавіатурі.

Показники лічильників варто знімати у певний період. Газовий і електролічильник потрібно перевіряти 1-го числа місяця. З водяним лічильником таких термінів немає, але все ж краще подавати показники в один і той же час. Якщо ви цього зробити не встигнете – нарахування вам здійснять враховуючи ваші попередні показники.

Показники за газ

Газові споживачі останнім часом спостерігають чимало змін. Тепер є дві платіжки – за газ та транспортування. Ціни також змінюються. Незмінним залишається спосіб подачі показників.

Подавати показники за використаний газ варто з 1 по 5 число місяця. Знімати показники рекомендують 1 числа місяця. Тобто показники за січень потрібно знімати 1 лютого і подати до 5 лютого.  

Відео дня

Найпростіше зробити це через інтернет. Є два варіанти – на сайті «Тернопільміськгаз» або «Газпостач». Різниці немає ніякої. При переході по посиланню «Подати показники», вас відправить на один і той же ресурс.

Тепер потрібно обрати розділ «для населення» чи «для комунально побутових підприємств». Після цього заповнюємо форми. Потрібно вказати ваш особовий рахунок, електронну пошту, адресу, прізвище, № лічильника та його показник. Коли ви заповните ці дані – потрібно лише натиснути кнопку «Відправити».

Крім того, показники лічильників для населення  можна подавати за номерами телефонів: 52-46-95, 52-63-78, 52-72-19 ,52-71-99, 52-27-30, 52-72-77.

Для комунально - побутових: за телефоном - 25-37-84.

Загалом якщо подавати показники через інтернет, на все знадобиться всього кілька хвилин, щоб зняти показники і внести свої дані.

Показники за воду

Щоб подати показники лічильника, є також кілька варіантів. Звичайно, найпростіший спосіб – заповнити дані через сайт КП «Тернопільводоканал». Показники приймають впродовж всього місяця, але краще подавати показники у другій половині місяця.  Подавати показники можна у відповідному розділі. Тут все по аналогії з показниками за газ. Обираєте «Внесення показників квартирних водомірів», якщо ви звичайний абонент або «Внесення показників водомірів юридичних осіб».

Після цього ми заповнюємо форми. Зверніть увагу, що якщо біля назви форми є зірочка «*», то це означає, що її обов’язково потрібно заповнити. В інакшому вам не вдасться подати показники. Це стосується будь-яких форм для заповнення.

Спершу вносимо номер вашого рахунку, номер лічильника, показник водоміра, електронну пошту та код перевірки. Код перевірки – вказується під формою. Він потрібен для того, щоб перевірити чи ви справді людина, а не бот. Якщо ви маєте два лічильника – можна внести показники і з нього. Якщо потрібно – можете ввести додаткову інформацію (повідомлення).

Показники за електроенергію

Показники за світло, на відміну від води, потрібно знімати 1 числа місяця і подавати не пізніше 4 числа. Це можна зробити без реєстрації.

Спершу обираємо РЕМ, наприклад – Тернопільський міський РЕМ. Далі вводимо прізвище і обираємо або «Адресу», або «Особовий рахунок». Можна обрати будь-який з цих варіантів. Зручніше та швидше, звичайно, вказати особовий рахунок. Далі з випадаючого списку обираємо тип лічильника – однозонний, двозонний чи тризонний та його показники. Треба вказати і час зняття показника. Додатково можна вказати контактну інформацію та підтвердити, що ви не робот.

Якщо ви не маєте можливості подати показники онлайн – можна зателефонувати на безкоштовну цілодобову гарячу лінію за номером 0-800-50-90-40 або через поштову скриньку РЕМ.

А ви користуєтесь онлайн-сервісами? Чи зручно це? Пишіть у коментарях!

Опитування

Як ви подаєте показники за послуги?

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • ігор

    Передаю всі показники одним кліком через особистий кабінет в газпостачі. Там же видно борги/нарахування по всім службам.
  • Яна Яна

    Через вірус передавайте показники лише через інтернет!
    І буде Вам щастя))
  • Наташа Веремеенко

    открыть личный кабинет в Харэнерго практически невозможно,передаю показания по вайберу,но не всегда показания просмотрены.
  • Roman Kinash

    За 10 секунд: eps.te.ua або oplata.te.ua. Ось і все

    ігор reply Roman Kinash

    там приймає показник тільки за те що оплачуєш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up