Батьки без прописки бояться, що скоро гроші братимуть ще й за навчання дітей у школах

Батьки без прописки бояться,  що скоро гроші братимуть ще й за навчання дітей у школах
  • "Революція мам" триває: незадоволені батьки 8 грудня зранку прийшли зі зверненням проти  дискримінації дітей на сесію обласної ради. 
  • Голова обладміністрації каже, що Тернопіль - це єдине місто, де додумались поділити дітей на своїх та чужих. І якщо так, то область також має за що вимагати гроші в міськради. 

Батьки не розуміють, чому вони, працюючи в Тернополі та платячи податки, мають віддавати ще 1200 грн за садочок тому, що вони "іногородні".

Наталя Хоменко проживає та працює у Тернополі вже 15 років, хоча прописана в Лановецькому районі. Каже, її обуренню немає меж, бо ця сума для неї просто непідйомна. 

- В голові не вкладається, чому це все перекинули на простих людей, які і так ледве зводять кінці, - обурюється мама. - Зараз ще й по всіх школах збирають списки прописаних дітей. Якщо окрім садочка почнуть збирати гроші на "іногородніх" школярів, на навчання двох дітей в мене буде йти вся зарплата. І це при тому, що в законодавстві пише, що шкільна та позашкільна освіта має бути безкоштовна. Буду звертатися в суд у Київ, але я цього так не залишу. 

Відео дня

Батьки прийшли на сесію облради, аби привернути увагу до цієї проблеми.

- Я чомусь не стикався з такою проблемою в інших областях, - каже голова ОДА Степан Барна. - Повноваження зупинити це рішення мають тільки депутати міськради на черговій сесії та суд. Мер має ресурс на освіту дітей, тому нема чого перекладати це на звичайних батьків. Я проти ділення дітей на "своїх" та "чужих", бо тоді і область матиме що вимагати від Тернополя. Це можна звести до абсурду. І тоді будемо говорити по державних програмах, які ми фінансуємо з держбюджету у Тернополі. Наприклад, це дамба, тернополяни, які лікуються в обласній лікарні чи народжують в перинатальному центрі...  Люди прописані в районах, а платять податки в Тернополі? Будемо викликати підприємців та людей, нехай платять податки в районах, і тоді ми відкриємо там садочки.  

Нагадаємо, рішення міськради про встановлення додаткової плати у садочках має вступити в силу з 1 січня 2018 року. Батьки кажуть, що зупинятись не збираються і протестуватимуть далі, поки їх не почують.

Читайте також: 

1200 грн вимагають платити за "іногородніх" дітей у садках. Мами виходять на революцію

«Не робіть мамі нерви!» Незадоволені батьки «пікетували» міську раду

Революція мам триває: обурені жінки готові іти в "наступ"
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (41)
  • Катя Попик

    Ось наприклад взяти один дитсадок, чи взяти школу, ви знаєте скільки в рік виділяється ЛИШЕ НА ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ УСЬОГЬ КОЛЕКТИВУ?Це 16,6 міліона в рік це без комунальних на один,ну а школи, а ПТУ-?Чому гроші виділені на децентралізацію, повині йти на чужих зозульок, на чужих пупсиків, а не на інфраструктуру міста, не на розбудову міста, не на нові водогони, каналізаціїї, очисні споруди, оновлення автотранспорту, закупку обладнання в лікарнях, матеріальну допомогу пенсіонерам, молодим сім'ям, хворим діткам, утеплення фасадів, освітлення вулиць, побудову смітєзаводу, ГАРЯЧІ БАТАРЕЇ

    Anonymous reply Катя Попик

    Гроші не виділені, а ЗАРОБЛЕНІ! І батьками тих самих дітей, в тому числі! А ще, крім того, є Конституція і закони, і ніхто не має права їх порушувати, бо це ЗЛОЧИН.

    І, мерзото,  хто тобі дав право так зневажливо чужих дітей називати? Зозульки, пупсики, а твої виродки, якщо вони в тебе є, хто ж тоді, якщо в них така мамуся?

    Ти тут гроші рахуєш, а не скажеш, паскудо, скільки на бруківочку, фонтанчики, циганочки з фестивалями йде? І це не на дітей, а просто так, в прірву? Ті гроші чому ж ви виродки на все те, що ти тут так слізно перерахувала, на пенсіонерів, хворих дітей не витратили, а їх просто тупо вкрали, і в іспаніях вілли собі за них покупляли? Про то не хочеш розказати?

    Проня Кисілюк reply Anonymous

    Паскуда ти, бо влаштовуєш голодомор міським дітям, недаєш їм право полікуватись, бо весь бюджет відбираєш, навчатись, бо навчали безкоштовно лише твоїх зозуленять з області по цільвому напрвленні за 5 косарів,поїсти сука теж недаєш, бо сама жереж качки з села, а міські діти втрачають імунітет і хворіють.

    Anonymous reply Проня Кисілюк

    Ні, цього коментувати не буду, то справа психіатрів.

    Проня Кисілюк reply Anonymous

    Комунізм закінчився, твої діти-це твої проблеми

    Проня Кисілюк reply Anonymous

    Мова йде про кошельок, а не про діагнози

    Проня Кисілюк reply Проня Кисілюк

    Таких егоїстів як ти і твоїх співмешканців, пупсик-це ще доволі ласково сказано

    Проня Кисілюк reply Проня Кисілюк

    Те що ти відраховуєш з зарплати, це копійочки для того щоб користуватися всім майном, що має місто, яке відбудовувалося 60 років.Твоїх несчасних 800 грн піде лише на заробітну плату одного вихователя і туалетну бумагу і все, на цьому твій податок вичерпаний

    Проня Кисілюк reply Проня Кисілюк

    Але ти можеш поїхати у поле і за своїх 800 грн розбудувати цілу цивілізацію, як мої предки, діти яких сосали палець, но краще б колгоспи які порозвалювали
  • Катя Попик

    Якщо в місто Тернопель 150 тис людей, а по обл-3,5 міліона, то місто Тернопіль, то є теж область, то в  залежності від кількості людей, обласний бюджет 25%коштів, дотацій, субвенцій, податків і зборів, теж повинен перераховувати Тернополю. Но а як бути з тими 2,5 МІЛІОНАМИ ПРИЇЗЖИХ, виходить їх няні, вчителі, лікарі, медцестри, зубні лікарі, лікують та навчають безкоштовно, а потім вони скаржаться, що вони трудилися у п'ять разів більше, а у них пенсія маленька.
  • Катя Попик

    Ось наприклад репетують чому  в літку поооотяги грязні, чому ваагооони старі, чому кооолії старі, чому білети тааакі дооорогі  лііііітом, а як вони можуть відновлюватись і ремонтуватись, якщо кожний ранок електричка безкоштовно за 0000 грн возить 3,5 міл приїзжих з сіл забирати роботи. В обід безкоштовно везе драгильки, кров'янку, голубці, запечиних курей, гусей їсти, а вечером везе додому безкоштовно.Всі кошти укрзалізниці йде на безкоштовний проїзд, тому і транспорт неоновлюється і так само дороги, бо їм все нахаляву.Як там вони кричали нас багато і нас не подолати, ні грип, ні застуда небере
  • Катя Попик

    В Польші і країнах європи, няня отримує 2,5тис злот×7, а вихователі 6 тис злот×7, чому наші і няні і вихователі отримають такі маленькі зарплати, а далі виходять з мізерними пенсіями, бо яка зарплата маленька, така маленька і пенсія, те саме стосується і медиків, при нормі дітей 15 чол дітей в групі пь нормативах, їх 35 ШТ І ВСІ ПРИЇЗЖІ БЕЗ ПРОПИСКИ.На них місто гроші, субвенцій і дотацій не отримує, вихователі безпоатно дивбяться за їхніми дітьми і за це гроші не доплачуюють.І міська дитина отримає в три рази менше катлету і ложку супа, бо ці всі обіди діляться ПОПОЛАМ НА ПРИЇЗЖИХ БЕЗ ПРОПИСКИ, яким дідусі і бабусі вирощують свиней, індюків, 100 гусей, 100 качок, бо мають чим кормити, бо їм паї виділяються, а міська бабушка свому внучку не може цьогь дати і картошку на балконі засадити гектар, бо її землі міські паї продали з аукциона, а на майнових паях не рідні дітки вчаться чи працюють, а чужі приїзжі, даже цього цукру і муки купити з тої 1000 грн купити вона не може, а тим приїзжим на халяву на пай дається
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up