З 1 січня у Тернополі зросте тариф на воду. Хто платитиме більше

З 1 січня у Тернополі зросте тариф на воду. Хто платитиме більше
  • Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) встановила тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.
  • З 1 січня 2022 року один кубометр (1000 літрів) води для споживачів підприємства вартуватиме 36 гривень 70 копійок.

Перегляд тарифів назрівав ще з серпня, коли вартість електроенергії для підприємств, в т.ч. і водопровідно-каналізаційної галузі, почала стрімко зростати. Якщо на початку літа вона не дотягувала до 3 гривень за кіловат-годину, то наприкінці осені вже перевищувала 5 гривень. Тим часом для надання цілодобових послуг з водопостачання та водовідведення “Тернопільводоканал” щодня витрачає понад 300 000 гривень, адже практично усе устаткування — на артезіанських свердловинах, звідки видобуває воду, водопровідних та каналізаційних станціях тощо — потребує електроживлення, йдеться на сайті підприємства.

Майже 40% суми у тарифах припадає на вартість електроенергії. Нацкомісія у нових тарифах заклала середню планову ціну електроенергії на 2022 рік, попри те, що суттєво зрости вона може ще в першому кварталі.

Нові тарифи не передбачають підвищення заробітної плати для працівників водоканалів, хоча, згідно з Законом України про Державний бюджет, зростають і мінімальний розмір зарплатні, і прожитковий мінімум для українців.

Відео дня

КП "Тернопільводоканал", не зважаючи на ці моменти, цілодобово забезпечує споживачів водою та справною каналізаційною системою та  інші зобов’язання.

Адміністрація підприємства звертається до споживачів та сподівається на своєчасну оплату послуг, а також рекомендує за отримані послуги в грудні розрахуватися ще до кінця цього року.

Читайте також: Газ подорожчав в 5 разів, а світло — вдвічі! Підприємці змушені підняти ціну на всі товари і послуги

Як діятиме новий тариф на тепло і гарячу воду. Пояснив директор теплових мереж

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Наталя Гупало

    Добробут народу росте а наші меліонери бідніють.Їм мало. Вони на небо заберуть  мільйони і там будуть керувати..................... ПРОСТИ ІХ Боже.
  • Ліда Плющ

    Надала в президенти!!!
  • Никанор Иванович

    Як правило після підняття мінімалки ціни на продукти і на комунальні послуги теж піднімають ,але зелохи  про це не знають .Кіно,ТВ і свати ось їхній пріоритет ,а про тарифи на воду вони кажуть просто : " це  знову Порошенко винуватий  ".

    Читач39 reply Никанор Иванович

    Проолігархічне порохобидло!
    Дай мені відповідь на одне коротеньке запитання:Чому поROSHENко в опозиції до влади?(курс на ЄС та НАТО закладений в конституції України-команда ZE над цим постійно працює; ЗРАДИ,як верещав порох - теж не має(армія  стала ще сильнішою).
    P.S.Один із засновників "Партії Регіонів" ПоROSHENко ніяк не може заспокоїтися після поразки,як і деякі його неадекватні виборці  на кшталт  порохобидла,до якого я звертаюся...

    Никанор Иванович reply Читач39

    Я не спілкуюся з придурками які відсмоктують сцикливому тупому жиду за гроші або по дебільності. Ви гидкі й мерзенні. Тобто найяскравіший прояв приналежності до бидла (такого ж тупого як ваше опудало це кацапо-совдепівське) та рагульності. З вами сперечатися - все одно що лайно палкою штиркати поки не забруднишся.
  • Никанор Иванович

    Ну нарешті! "Мудрий нарід" зачекався! . Зелебобіки вже підготувалися до тарифу 100 грн за куб ,вони готові жерти перловку з хробаками ,аби  не Порошенко.

keyboard_arrow_up