Знижка у 20%: мерія Тернополя оплатить перший внесок за житло захисникам в рамках програми «єОселя»

Знижка у 20%: мерія Тернополя  оплатить перший внесок за житло захисникам в рамках програми «єОселя»

Тернопільські військові, хто є учасником програмами «єОселя», зможуть отримати компенсацію до 20% вартості житла.

 

 

Тернопільська міська рада відшкодовуватиме перший внесок в розмірі до 20% вартості квартири для тих військовослужбовців, хто є учасником програмами «єОселя».

Про дану ініціативу йдеться на сайті мерії.

Розрахунок компенсації здійснюватимуть відповідно до чинного законодавства, а саме виходячи з нормативної площі житла не більше як 52,5 кв. метра загальної площі та додатково 21 кв. метр на кожного члена сім’ї, зазначається в дописі.

Відео дня

Скористатися даною пропозицією тернопільські захисники зможуть вже з початку 2024 року, які на момент затвердження даного Порядку зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади. За детальною інформацією потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування.

Раніше «20 хвилин» повідомляли, що до лав ЗСУ в Україні хочуть мобілізувати ще 450 тисяч людей. Про це заявив Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції.  Державі така мобілізація коштуватиме ще 500 мільярдів гривень.

Довідка
Програма «єОселя» запрацювала з 1 жовтня 2022 року. У рамках програми отримати пільговий кредит на житло за ставкою 3% річних можуть військовослужбовці та силовики, вчителі, медики, науковці, як працюють в закладах державної та комунальної власності. Кредит надається на 20 років.

Автор Олена Мітясова

 

Читайте також:

Хочуть мобілізувати ще 450 тисяч людей, — Зеленський про новий мобілізаційний план

«єОселя»: на Тернопільщині уже 18 осіб отримали іпотеку під 3%. Ми дізналися, як все оформити

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up