Коледж імені Крушельницької у Тернополі відзначив своє 65-річчя: як проходило святкування (ФОТО)

Коледж імені Крушельницької у Тернополі відзначив своє 65-річчя: як проходило святкування (ФОТО)
  • Концерт, поважні гості та випускники, вітання й нагороди, збір пожертв на автівку для військових – саме так Тернопільський мистецький фаховий коледж імені Соломії Крушельницької відсвяткував 65 років з часу заснування навчального закладу.
  • Дійство пройшло у великій концертній залі і на нього завітали десятки тернополян.

Мистецький коледж відзначив 65-річчя з часу заснування, а також 60-річчя присвоєння коледжу імені оперної діви Соломії Крушельницької. Про це повідомили на їхньому офіційному сайті.

У залі — зібрались студенти та викладачі, а також знані не тільки в Україні, а й за її межами випускники коледжу різних років: композитори, народні артисти, заслужені діячі мистецтв, ректори та викладачі музичних вишів, солісти та керівники філармоній з Києва, Львова, Одеси й Тернополя.

Відео дня

Серед гостей були представники обласної влади, музичних коледжів з Рівного, Дрогобича, Івано-Франківська, Львова, тернопільських технічного, педагогічного, західноукраїнського університетів, музичних шкіл Тернополя, закладів передвищої освіти області і партнери коледжу.

Поза залою провели благодійну виставку робіт учнів мистецької школи коледжу та поставили спеціальну скриньку для пожертвувань на автомобіль для наших захисників.

Упродовж усієї святкової імпрези під назвою «Незламна Україна», зі сцени звучали слова подяки та шани незламній українській армії, бо саме завдяки їхньому надійному захисту розвивається, міцніє і зберігається наша національна культура, яка є однією з основ української державності.

На сцені  виступили солісти та творчі колективи коледжу. Вів концерт лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, викладач Андрій Оленин. Розпочалась імпреза молитвою «Богородице Діво», а також Державним гімном України. Далі були виступи капели бандуристок «Веснянка», симфонічного, камерного та духового оркестрів, оркестру народних інструментів, піаністів, скрипалів, вокалістів, баяністів. Своє мистецтво презентували студенти та викладачі усіх відділів Тернопільського мистецького коледжу. Були й музичні презенти від гостей зі Львова  та Одеси  —  випускників закладу.

Наприкінці заходу відзнаки від обласної ради та обласної військової адміністрації, департаменту культури та туризму, департаменту освіти  отримали керівник та викладачі коледжу, а від Благодійного фонду «Соломія» — студенти та вихованці мистецької школи, яка є структурним підрозділом коледжу. На завершення славну пісню січових стрільців «Ой у лузі червона калина» та духовний гімн України «Боже, великий, єдиний» разом із колективами коледжу заспівав увесь зал.

 

Читайте також: 

У Тернополі відбудуться Наукові Пікніки

Мальовничий краєвид та прозора вода: як виглядає «Тернопільський Таїланд» та як до нього дістатися

Куди віддати непотрібний одяг у Тернополі: ми зібрали перелік адрес, де його приймають для потребуючих

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Olena Melnyk

    З ювілеєм!!!

keyboard_arrow_up