12 500 доларів за декілька секунд: як працюють автомобільні злодії

12 500 доларів за декілька секунд: як працюють автомобільні злодії
  • У чоловіка з авто викрали 12 500 доларів. Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, злодії відкрили авто та викрали гроші за декілька секунд.
  • Як показує статистика, майже не щодня автокрадії всіма можливими способами обкрадають власників транспортних засобів. Все через те, що самі потерпілі залишають майно, кошти та цінні речі в салонах авто на видному місці, тим самим приманюють зловмисників.  

Постраждав від рук професіоналів 48-річний житель одної із областей. Зловмисникам, аби вчинити протиправне знадобилося декілька секунд. Крадії майстерно відчиняли салон іномарки шляхом сканування сигналу центрального замка. З автомобіля зловмисники викрали наплічник в якому знаходилася готівка в розмірі 12 500 американських доларів. 

Повернувшись до автомобіля чоловік нічого не помітив, адже ніяких пошкоджень авто не виявив. Згодом потерпілий помітив відсутність майна та звернувся за допомогою до працівників поліції.

За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження відповідно до частини 4 статті 185 ККУ «крадіжка, вчинена у великих розмірах».

Відео дня

Поліцейські розповідають, що час, за який може статися крадіжка: 25 секунд. І методи у них різні.

Найпоширеніший спосіб за допомогою якого працюють крадії - сканування сигналізації автомобіля.

Він є одним з нових і вже достатньо розповсюджених методів викрадання речей з салону автівки. З метою протидії цьому встановлюють три сигналізації - перша включає другу, друга - третю. Якщо навіть іде сканування, сканують лише перший сигнал, другий сигнал включається за певний час, а вже другий включає третій, який неможливо сканувати.

Злочинець відкриває автомобіль, заходить всередину, впевнений, що відключив сигналізацію, а насправді друга сигналізація показує з брелока власнику автівки, що машину відкрито, і злочинець про це не здогадується.

Окрім цього, фахівці також радять встановлювати сигналізацію на брелоках з радіусом дії не більше за п'ять метрів. В цьому випадку крадії не зможуть прийняти сигнал на свій ноутбук для його трансформації.

А щоб постійно знати, що відбувається з автомобілем, можна використовувати сигналізацію з GSM-модулем. Цей пристрій по стільниковому зв’язку передає на смартфон господаря інформацію стосовно спрацювання сигналізації, відчинення дверей чи багажника, увімкнення двигуна, спрацювання датчика удару та (залежно від функціональності конкретної моделі та її налаштувань) про інші події. Усе, що треба для його роботи, – це наявність покриття.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Svitlana Holovina

    Я не можу зрозуміти цих людей які залишають цінні речі і гроші в машині.Так і хочеться сказати що "дурному на голову так і треба".Хоча шкода людини якщо гроші зароблені тяжкою працею.
  • Валєра Правдоруб

    Хто цей чоловік? Валютчик? Бандит?
  • 777

    От халепа! Вкрали взятку..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up