"Джекпот" у злодіїв: з машини тернополянина вкрали 2 470 080 гривень

"Джекпот" у злодіїв:  з машини тернополянина вкрали 2 470 080 гривень

Чоловік припаркував автомобіль поблизу торгового центру, а повернувшись виявив зникнення готівки.

Правоохоронці Тернопільського відділу поліції документували два факти крадіжок з транспортних засобів. Через свою безпечність один з потерпілих позбувся майже 100000 американських доларів, а інший - 40000 гривень.

Із заявою до працівників поліції звернувся житель обласного центру. 41- річний тернополянин припаркував автомобіль поблизу торгового центру, а повернувшись виявив зникнення готівки. Зовнішніх пошкоджень потерпілий не виявив, адже зловмисники проникли в середину відсканувавши сигнал центрального замка. На все про все крадіям знадобилося менше 10 хвилин – саме стільки не було власника іномарки. Як наслідок краянин позбувся 2 470 080 гривень, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Ще один потерпілий втратив 40 000 гривень, які залишив в салоні транспортного засобу. Невідомі особи проникли в середину та привласнили чоловіку сумку й всі матеріальні цінності.

Відео дня

Відомості про події внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 185 Кримінального кодексу України.

Як захиститися від злодіїв

Правоохоронці наголошують тернополянам та гостям краю, не залишати цінних речей у салоні автомобіля. Найчастіше приманкою для крадіїв стають автомагнітоли, ноутбуки, жіночі сумки, барсетки, документи, особисті речі.

Окрім цього поліцейські зазначають, що зловмисники потрапляють в салон автівок за допомогою спеціального приладу – автограбера. Він сканує її сигнал і потім відчиняє машину, посилаючи «підробку». Оскільки все відбувається вдень і в людному місці, перехожі не звертають на це увагу.

Сигнал з пульту сигналізації можна перехопити простим пристроєм. Якщо система сигналізації більш продумана, то зачиняється і відчиняється машина різними сигналами, і одного сканування буде недостатньо. Але й тут зловмисники знаходять вихід. Вони просто на своїй машині падають на хвіст жертві і чекають, поки вона не зачинить і не відчинить машину знов. Таким чином за наступним разом можна спокійно знімати автівку з сигналізації.

Найефективніший метод захисту від такого способу крадіжки– це використання діалогової (двосторонньої) системи. Вона нагадує схему свій-чужий, коли за визначеним алгоритмом основний блок сигналізації ставить брелоку «питання» у вигляді коду, а той його розшифровує і відправляє сигнал назад. Система звіряє його з правильною «відповіддю» і відчиняє машину. Проте і такий підхід не дає 100% надійності. В інтернеті є інформація, що такі системи теж зламуються, хоча й з більшими труднощами.

Суттєво підвищити безпеку автомобіля можуть різноманітні системи фізичного захисту. А щоб постійно знати, що відбувається з автомобілем, можна використовувати сигналізацію з GSM-модулем. Цей пристрій по стільниковому зв’язку передає на смартфон господаря інформацію стосовно спрацювання сигналізації, відчинення дверей чи багажника, увімкнення двигуна, спрацювання датчика удару.

Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали – не торкайтесь транспортного засобу і в жодному разі не сідайте за кермо. Одразу телефонуйте на лінію «102». Оглядаючи пошкодження автомобіля або наявність особистих речей – ви знищуєте всі речові докази і мінімізуєте шанси встановити злочинця.

Правоохоронці закликають пам'ятати, що лише ваша пильність та передбачливість убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою злочину.

Читайте також На Західному ринку з іномарки вкрали 100 тисяч гривень
Б'ють вікна, сканують замок і просто чатують на неуважних: на цінні речі в автівках полюють зловмисники. Як вберегтися?
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Extryng

    Привіт.
    Виконуємо наступні роботи у місті Львів.

    Головна сторінка, компанії: Tadex
    https://tadex.com.ua/

    Відеоспостереження:
    https://tadex.com.ua/video

    Електромонтажні роботи:
    https://tadex.com.ua/electricity

    Обслуговування Комп'ютерів - серверів:
    https://tadex.com.ua/computer-networks

    Ремонт Ноутбуків - Комп'ютерів Львів:
    https://tadex.com.ua/computers-repair

  • гср

    певно це були кишенькові гроші...
  • Назар Стефанів

    Краще б в B2b jewelry ті гроші вклав

    ош reply Назар Стефанів

    а хіба то нето саме в2 вже неплатять  рухнуда пирамида
  • Anonymous

    Заробив тай має, чого завідувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up