Б'ють вікна, сканують замок і просто чатують на неуважних: на цінні речі в автівках полюють зловмисники. Як вберегтися?

Б'ють вікна, сканують замок і просто чатують на неуважних: на цінні речі в автівках полюють зловмисники. Як вберегтися?

За минулу добу троє власників автівок стали жертвами зловмисників. Два випадки крадіжок з салону автомобілів задокументували у Тернопільському районі, один  - в обласному центрі. 

 

Найбільшу суму  - 100 тисяч гривень злодії зуміли вкрасти з іномарки на Західному ринку, що в Петриках. Потерпілий приїхав з Почаєва оплатити замовлений товар, натомість поніс чималі збитки. Авто обікрали професіонали, методом сканування замка, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільскої області.

Через власну безпечність потерпіла і мешканка обласного центру. Жінка лише на 15 хвилин покинула салон, не зачинивши автівку, але злодію цього вистачило. З сидіння зникла сумка, а з нею і понад 40 тисяч гривень.

Схожа неприємність спіткала жительку села Мишковичі. У неї біля місцевої школи з автомобіля також вкрали сумку з гаманцем. Аматор розбив вікно автівки і розжився на 100 євро в гаманці.

Відео дня

Коли "працюють" злочинці

За статистикою, улюблений час “роботи” злочинців – з 20.00 до 02.00, обідній – з 12.00 до 15.00, і всього 5% скоюють крадіжки з автомобілів – з 18.00 до 19.00.

“Водії іноді самі провокують крадіїв, залишаючи автомобіль без нагляду, з незачиненими дверима або ключами в замку запалювання. Власники автівок часто залишають їх просто на вулиці, біля під’їздів, на неосвітлених ділянках, кажуть у поліції.

Правоохоронці вживають заходи щодо розкриття злочинів та наголошують, що єдиний і найбільш дієвій спосіб вберегтися від крадіжки – це не залишати в салонах цінних речей. Виходячи з автомобіля навіть на 5 хвилин, не забувайте замикати його та забирати з собою усе майно. Обладнайте  свій транспортний засіб надійними сигналізаційними системами. Намагайтеся паркуватися на стоянках з охороною, а в нічний час ставте автомобіль в гараж.

Якщо ж Ви таки потерпіли від автозлодія, не зволікайте, телефонуйте на лінію 102.

Є кілька простих правил, які можуть зменшити ризик викрадення автомобіля або крадіжки з автомобіля.

“Необхідно обладнати автомобіль сигналізацією. Закривайте машину, навіть якщо залишаєте її ненадовго. На ніч ставте автомобіль у гараж із надійними замками або на стоянку, яку охороняють. Якщо немає такої можливості, то залишаючи автомобіль на вулиці, ставте його біля стіни будинку або ближче до іншої машини. Тоді буде важче у неї проникнути, – радять правоохоронці.

“Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, цінні речі та документи (посвідчення водія, техпаспорт та інші). Якщо автомобіль все ж таки викрали або обікрали – відразу телефонуйте в міліцію”.

Існують і більш вишукані способи обікрасти авто – відволікти увагу і виманити водія на вулицю. Причиною може стати проколоте колесо, наїзд на якусь штучно створену перешкоду. Водій виходить із салону, щоб оцінити ситуацію, а в цей час з автомобіля миттєво крадуть все, що встигнуть.

Поради автомеханіка: як захистити автомобіль від злодіїв:

Автомеханік Володимир розповів що водії часто цікавляться, як можна захистити автомобіль від злодіїв. Найдієвіший метод – механічні пристрої, які в режимі охорони перешкоджають доступу до автівки, а також не дають машині рухатися, повідомляє "Твоє місто".

Замок MUL-T-LOCK. Вста­новлюють на коробку перемикання передач. Його завдання – блокувати її в максимально незручному для руху положенні. Замки мають декілька модифікацій і підходять як для вітчизняних авт, так і для дорогих іномарок останніх моделей.

Бронювання вікон. Процедура установки броньованих вікон на автомобіль більше відноситься не до охоронних, а до сервісних функцій. Якщо ж ви вирішили встановити на свій автомобіль броньоване скло, то воно повинно бути прозоре. Найчастіше зловмисники вибивають скло з боку водія.

“Блокер”. Він забезпечує додаткову безпеку і захист машини від угону. Звичайно, краще всього, коли він встановлюється додатково до електронних засобів захисту. Кожен комплект захисту унікальний – один на шість мільйонів комбінацій. Його, на відміну від звичного замка, неможливо провернути або розкрити металевою лінійкою. До речі, замок не замерзає.

“Зубр”. Його встановлюють замість штатного замка запалення на вітчизняних автомобілях деяких марок. Хрестоподібна серцевина та ключ не дають можливості зловмиснику підібрати відмичку або ключ.

HOOD-LOCK. Спеціальний замок, який з допомогою спеціального троса замикає капот автомобіля, а серцевину замка виводять у салон. Буває, злочинці спершу відкривають капот, аби відключити сигналізацію. У даному випадку крадій ламати кришку капота не буде. Адже навіщо йому авто із помітними дефектами?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up