2000 гривень і прикраси віддала тернополянка за "порятунок" сина з поліції

2000 гривень і прикраси віддала тернополянка за "порятунок" сина з поліції

"Ваш син у поліції" — про шахрайську схему з такою назвою знають чи не усі громадяни. Незважаючи на чималу кількість різноманітних застережень, люди продовжують віддавати свої заощадження пройдисвітам.

Схема проста й водночас дієва. До громадян телефонують невідомі, які представляються родичем або поліцейським. Як показує практика, додзвонювач повідомляє про те що родич причетний до злочину, наприклад вчинив дорожньо-транспортну пригоду з фатальними наслідками й за це йому загрожує кримінал. Далі псевдополіцейський, пропонує вирішити ситуацію – заплативши чималі кошти, що й роблять жертви, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Від такого роду злочину потерпіла й 77-річна тернополянка. За словами потерпілої на стаціонарний телефон зателефонував невідомий, який запевнив пенсіонерку, що її син винуватиць ДТП й тепер йому загрожує кримінал. Аби уникнути відповідальності треба заплатити гроші. Жінка погодилася й вже через деякий час на її порозі стояв невідомий чоловіком, якому вона передала всі заощадження, а це - 2000 гривень та декілька одиниць ювелірних виробів.

Вже згодом ошукана старенька зв’язалася з сином, який спростував інформацію, яку їй повідомили. За допомогою звернулися до правоохоронців.

Відео дня

За фактом шахрайства поліцейські відкрили кримінальне провадження відповідно до частини 1 статті 190 ККУ.

Правоохоронці вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію. Не впадайте у паніку, випитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

Пам’ятайте, поліцейські не телефонуватимуть вам з вимогою перерахувати кошти за непритягнення рідних до відповідальності. У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань.

Довідка

Стаття 190. Шахрайство

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до 850 грн або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також Подзвонили після опівночі: за "порятунок" онука тернополянка віддала 10 тисяч гривень
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрій Бедьо

    Біда в тому,що для багатьох ошуканих та й взагалі для багатьох
  • Сергей Исаев

    Ой мне тоже звонили,под сына косили,что в беде,а когда спросил кто это трубку бросили
  • Валєра Правдоруб

    Ось так процвітає корупція.... готові платити і відмазувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up