3.04 проміле алкоголю в крові: п'яний водій заїхав в кювет

3.04 проміле алкоголю в крові: п'яний водій заїхав в кювет

Дивом, ніхто не постраждав, зазначають патрульні.

3.04 проміле алкоголю в крові зафіксували патрульні Тернопільщини у чоловіка, який не справився з керуванням і з’їхав в кювет. Окрім того, чоловік керував машиною без відповідних документів.

Про це повідомляє Патрульна поліція Тернопільської області.

9 липня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від небайдужого громадянина, що на автодорозі М-30 Стрий — Ізварине водій автомобіля Renault з’їхав з дороги в кювет та, можливо, перебуває в стані сп’яніння.

Відео дня

Прибувши за вказаною адресою, інспектори переконалися, що водієві не потрібна медична допомога та з’ясували всі обставини події.

Під час перевірки відповідних документів, поліцейські виявили у водія ознаки алкогольного сп'яніння. Інспектори запропонували громадянинові пройти огляд на місці за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Прилад зафіксував 3.04 проміле алкоголю в крові водія, що суттєво перевищує допустиму законом межу. Окрім того, громадянин керував транспортним засобом без відповідних документів.

Патрульні склали на водія протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння) та винесли постанову за ч. 1 ст. 126 (Керування транспортним засобом без посвідчення водія) КУпАП.

Зазначимо, що за даними patrul.in.ua, ступінь сп'яніння при показі приладу в понад 3 проміле в крові означає алкогольне отруєння, критичний стан.

Нагадаємо, на сьогоднішній день встановлена допустима межа алкоголю в крові — до 0,2 проміле. Водій транспортного засобу рівень алкоголю в крові якого більше, ніж 0,2 проміле, є злочинцем, який загрожує життю оточуючих і має нести сувору відповідальність.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up