Адвокат переконує, що є інші особи причетні до вбивства: нові подробиці у справі вбивства тату-майстрині

Адвокат переконує, що є інші особи причетні до вбивства: нові подробиці у справі вбивства тату-майстрині
  • Суди у справі вбивства тернопільської тату-майстрині Тетяни Підвашецької тривають із початку осені 2019-го року. У вбивстві підозрюють 25-річного Андрія Горбатюка. 
  • На засіданні, яке відбулось 10 березня, розглянули документи, які на думку адвокатів підсудного можуть довести причетність до вбивства інших осіб. Також підсудному продовжили термін тримання під вартою ще на два місяці. 

Підсудний у справі Андрій Горбатюк зараз перебуває у Чортківському СІЗО. На судове засідання його доставляють під посиленим конвоєм. 

Читайте також: "Мав проблеми із законом та наркотиками": нові подробиці із суду у справі вбивства тату-майстрині"

Його інтереси в суді представляють адвокати Петро Грода та Тарас Боднарчук.

Відео дня

Під час останнього засідання було досліджено докази, які прокурор надав за клопотанням сторони захисту. 

- На думку захисту ці докази свідчать про невинуватість у вчиненні злочину Горбатюка, - каже суддя спікер Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька. - Серед матеріалів рапорти працівників поліції та ухвали слідчих суддів, які стосуються відпрацювання версій органів досудового слідства щодо можливої причетності інших осіб до вчинення злочину. 

Йдеться також і про роздруківки останніх дзвінків із телефону вбитої. 

Мають вивчати речові докази та допитувати свідків

Як було заплановано на попередньому засіданні, 10 березня суд мав розглядати речові докази, які є у справі, проте прокурор не зміг їх представити на розгляд суду, оскільки працівник, відповідальний за збереження доказів в управлінні поліції знаходиться на лікарняному. 

До допиту свідків перейдуть одразу після того, як завершать розгляд речових доказів. Остаточна дата допиту буде відома на наступному засіданні, що відбудеться 30 березня.

Такою Андрію Горбатюку продовжили міру запобіжного заходу - тримання під вартою терміном ще на два місяці. 

Жінку вбили в квітні минулого року

В квартирі на "Алясці" знайшли мертвою власницю тату-салону

Нагадаємо, 27-річну тату-майстриню Тетяну Підвашецьку вбили у квартирі на вулиці Курбаса,9 16 квітня. Того ж дня підозрювати у вбивстві почали 25-річного Андрія Горбатюка. Чоловіка затримали у Львові. Міру запобіжного заходу Андрію Горбатюку обирали в міськрайонному суді 18 квітня. Мами підозрюваного в суді не було. Прийшов дідусь, колишній чоловік та подруга загиблої Тетяни. Підозрюваний після засідання сказав, що шкодує про те, що трапилося. Відео із засідання тут. 

Згодом у ГУ Нацполіції повідомляли, що підозрюваний перебуває у психоневрологічній лікарні у Скаржинцях Хмельницької області, йому у закритому відділені проводять стаціонарну психіатрично-психологічну експертизу для осіб, які перебувають під вартою.

На початку жовтня повідомили, що чоловік осудний, матеріали передали у суд.  Головуючий суддя: Петро Гуменний, суддя-учасник колегії: Віктор Братасюк, суддя-учасник колегії: Володимир Ромазан. Прокурор - Олексій Смередчук. На початку засідання суддя озвучив, що відбувається розгляд справи за 115 ст. Кримінального кодексу - "Умисне вбивство". 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • або введіть ім’я

    та всім похуй!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up