"Батько не має претензій до Перегінця": відбулось підготовче засідання у справі смертельної ДТП на Злуки

"Батько не має претензій до Перегінця": відбулось підготовче засідання у справі смертельної ДТП на Злуки
  • Ярослав Перегінець 29 грудня 2018-ого на просп. Злуки збив 27-річного Олега Ломачинського. Той помер.
  • На підготовчому засіданні у міськрайонному суді 24 травня вирішували чи можна справу призначати до судового розгляду.

Нагадаємо, трагедія трапилась 29 грудня на просп. Злуки. Під колеса Toyoya RAV4 потрапив 27-річний Олег Ломачинський. Чоловік переходив дорогу на нерегульованому освітленому пішохідному переході, коли на нього наїхала автівка. Травми, які отримав потерпілий, виявилися несумісними з життям – він помер у лікарні.

3 січня винуватцю аварії визначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. Адвокат подав апеляцію і 24 січня заслухавши доповідача, доводи підозрюваного та його захисників, прокурора, колегія суддів частково задовольнила апеляційну скаргу, визначивши розмір застави у сумі  - 501 381 грн. У прокуратурі Тернопільської області 28 січня журналістці "20 хвилин" підтвердили, що заставу за підозрюваного внесли. Згідно із ухвалою суддів після внесення застави на підозрюваного покладаються певні обов'язки. Як повідомили в прокуратурі 26 квітня, слідство завершилось. В суд скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Перегінця.

- Розслідування встановило, що місцевий житель, керуючи автомобілем Toyoya RAV4 та їдучи проспектом Злуки в напрямку вулиці Коновальця, наїхав на пішохода, який переходив проїзну частину дороги в напрямку зліва направо в межах нерегульованого пішохідного переходу, - повідомили в прокуратурі Тернопільської області.

Обвинувачення пред’явлені по ч.2 ст 286: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Згідно із статтею такі діяння караються позбавленням волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

Підготовче засідання у міськрайонному суді відбулося у п’ятницю, 24 травня. На нього прийшов обвинувачений Ярослав Перегінець, два його адвокати - Віктор Карчевський і Тарас Боднарчук.

Потерпілим у справі проходить лиш батько загиблого Олега пан Роман. На засіданні його не було. Як повідомив адвокат Юрій Гордєєв, батьки Олега не змогли прийти через лікування, але він, як захисник має всі повноваження, щоб представляти інтереси батька в суді без його участі. Прокурор у справі - Петро Шуманський. Суддя - Юрій Дзюбановський.

На початку засідання прокурор клопотав про продовження дії обов’язків обвинуваченого, який під домашнім арештом, оскільки 13 червня термін їхньої дії минає. Зокрема, з’являтися за першою вимогою до слідчого, прокурора, суду, утримуватись від спілкування зі свідками та експертами у даному провадженні. Здати слідчому на зберігання паспорт для виїзду за кордон на 2 місяці. Два обов’язки: без дозволу слідчого, прокурора або суду не відлучатись із населеного пункту, де він проживає та носити електронний засіб контролю були виключені із списку.   

Один із захисників обвинуваченого - Тарас Боднарчук каже, що погоджуються із прокурором. Хоча обвинувачений не спілкувався зі свідками та експертами у справі і не збирається цього робити. Але просив відмовити в обов’язку щодо здачі закордонного паспорту, оскільки його підзахисний не збирається нікуди тікати, бо розуміє наслідки. Згадав і про суму застави в півмільйона гривень, яку, до речі, внесли у той же день, коли суд її призначив, 24 січня. Захисник доводив, що така сума теж спонукає обвинуваченого до належної процесуальної поведінки. І переконаний, що той з’являтиметься на всі судові засідання. 

Захисники обвинуваченого

Як зазначив прокурор, порушень за п’ять місяців з моменту внесення застави за обвинуваченого, той Закон не порушував.

- Зі сторони обвинувачення, як бачите, в нашу сторону поки жодних претензій немає, - додав один із захисників обвинуваченого Віктор Карчевський.

Під час судового засідання захисники обвинуваченого зачитали заяву від батька загиблого Олега Ломачинського пана Романа. У ній йдеться про те, що сторона обвинуваченого виплачує матеріальну компенсацію сім’ї Олега. Суми не називають.

- Потерпілий - батько загиблого, ще під час слідства подав заяву у органи слідства про те, що не має жодних претензій ні морального, ні матеріального характеру до Ярослава Перегінця, - каже Віктор Карчевський. - І цивільного позову він не заявлятиме.

Як зазначив захисник потерпілого Юрій Гордєєв, поки сім’ї справді відшкодували матеріальну компенсацію.

- Але в майбутньому батьки самі вирішуватимуть чи ставитимуть моральні збитки, чи ні, - каже адвокат.

Під час засідання захисники обвинуваченого клопотали і про скасування арешту на авто, яким обвинувачений збив Олега Ломачинського, оскільки усі необхідні експертизи уже провели. Прукор та захисник потерпілого заперечували клопотання. 

Обидва клопотання: про продовження дії обов'язків та скасування арешту автомобіля, суд розгляне у нарадчій кімнаті.

Сам обвинувачений (у сірому піджаку - прим. ред.) під час засідання намагався сидіти так, щоб його не фотографували.

Дату проведення наступного судового засідання у цій справі повідомимо згодом. Стежте за новинами на сайті te.20minut.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Андрій Хвіст Рассказов

    На мою думку у цьому випадку усіх купили...
  • Перехожа

    І це справедливий суд,з професійним виконнанням обов'язків?Батьки загиблого під станом  больового  еффекту,підписали те ,про що будуть жаліти,а можливо і під психологічним тиском адвокатів.Ганьба,якщо злочинець не понесе повну відповідальнісь...
  • Мама

    Що батьки не мають претензій НЕ ВІРЮ.Відносно морального відшкодування можливо ,але за скоєний злочин кримінальну відповідальність підсудний повинен понести.
  • Мама

    Боже дай сили батькам жити  з цим вічним болем і розсудку щоб не піти проти свого сумління,а ще порядного адвоката.Сама несу такий біль у серці і знаю які "договорняки" роблять за спиною потерпілих  злочинці і їх адвокати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up