Чи голодує Василь Гнатюк? Хто говорить правду?

Чи голодує Василь Гнатюк? Хто говорить правду?
  • У прокуратурі стверджують, що обвинувачений у вбивстві Іринки Мукоїди Василь Гнатюк, який під час попереднього судового засідання нібито оголосив про голодування, приймає їжу. Це ж підтвердили і в слідчому ізоляторі, де утримують хлопця. Та запевнили, що заяв про припинення харчування до установи не подавав.
  • Натомість адвокат стверджує – лише днями переконав Василя Гнатюка припинити голодування. То хто ж говорить правду?

Нагадаємо, тіло випускниці Іринки Мукоїди зі слідами насильницької смерті виявили зранку 26 червня 2017 р. на узбіччі траси у смт. Вишнівець Збаразького району. Підозрюваного затримали через тиждень після убивства. Приблизно півроку тривало слідство і справу передали до суду. Там досі відбуваються підготовчі засідання, де, окрім іншого, обрали присяжних. Розгляд справи по суті ще не розпочали.

Не голодував жодного дня, жодної години

Про голодування обвинуваченого у вбивстві та зґвалтуванні в неприродній спосіб хлопця вперше заявила Наталія Костильова на власній сторінці у "Фейсбук" – саме на річницю убивства. Деякі ЗМІ цю інформацію підхопили. Хоча у прокуратурі області стверджували: про жодне голодування ніхто й не чув. Василь приймає їжу. Підтвердили тоді цю інформацію і в установі, де утримується неповнолітній обвинувачений.

Цю ж інформацію в прокуратурі області підтвердили і 25 липня – майже через місяць після оголошеного «голодування».

Відео дня

- Обвинувачений неповнолітній, доки перебуває в нашій установі, не голодував жодного дня, жодної години, - стверджує начальник Чортківської установи виконання покарань Андрій Бойко. – Так, ми бачили цю інформацію на деяких сайтах та в соцмережах. Але вона не відповідає дійсності. На моє ім’я не надходило жодної заяви від обвинуваченого про наміри припинити харчування. Тут більше питання до адвокатів – чому вони свого підзахисного примушують такими методами діяти.

До Василя йдуть посилки, передачі, мама приїжджає на побачення, стверджує Андрій Бойко. Утримується хлопець у камері для неповнолітніх разом ще з одним неповнолітнім хлопцем.

Накипіло. І протестує таким чином

- Про голодування Василь оголосив в суді, і суд мав передати цей документ до прокуратури, - каже один із захисників Василя Андрій Русин. – Вказав і про причини, чому він голодуватиме: коли його затримували – били. А прокуратура досі не розслідувала ці факти. Мали місце порушення права на захист. Справа довго тягнеться. Йому накипіло і протестує таким чином.

У неділю, 22 липня, адвокат бачився зі своїм підзахисним. Стверджує, що вмовив хлопця знову почати харчуватись і припинити голодування. До того часу той не їв нічого.

3 серпня відбудеться чергове підготовче засідання у справі. На ньому буде присутнім лише один адвокат з трьох, хоча, каже Андрій Русин, наполягатиме, щоб засідання відбулось. І киває в бік прокуратури – мовляв, головне, щоб їхні представники з’явились.  

На цьому засіданні, зокрема, мають вирішувати, чи будуть слухання відкритими, чи закритими.

- Ми наполягаємо на відкритих судових засіданнях – нам немає що приховувати, - каже Андрій Русин. – Інкримінована Василеві ст. 153 ККУ (згвалтування – прим. авт.) - вона надумана. Саме для того, щоб засідання закрити.

На закритих засіданнях наполягає мама убитої і зґвалтованої випускниці Ольга Яремчук. Жінка, ледь стримуючи емоції, каже – їй вистачило демонстрації фото напівоголеної дитини (з місця убивства – прим. авт.) у соцмережах, які поширювала Наталка Костильова. І які потім перепощували тисячі користувачів.  

- Мені вже вистачило голих фото Іри в інтернеті, - плачучи, додає Ольга Яремчук. – Що там слухати? На що там дивитись? На голу дитину? Всі вже дивились! Весь світ! То нормально? Вона була ще дитиною, незайманою. А її отак – на цілий світ. Мені не все рівно. Мені тяжко. Але якщо суддя і присяжні вирішать зробити засідання відкритими – звичайно, погоджуся.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up