Чоловік обіцяв пригнати іномарку з-за кордону і зник разом з грошима

Чоловік обіцяв пригнати іномарку з-за кордону і зник разом з грошима
  • Понад 26 тисяч гривень завдатку за автомобіль перерахував невідомому 31-річний житель Кременецького району. 
     
  • Поліцейські встановлюють обставини шахрайства.

За словами заявника, на одному із сайтів він знайшов оголошення про продаж іномарки. Зв’язався з продавцем. Останній розповів, що автівка заходиться в Латвії і він допоможе переправити її на Україну. За свої послуги захотів завдаток. Потерпілий погодився. Упродовж трьох днів житель Кременеччини частинами перекидав кошти на банківські рахунки, які вказував йому зловмисник. Загальна сума – понад 26 тисяч гривень. Вже після останньої транзакції  заявник не зміг дотелефонуватися до продавця – абонент був поза зоною досяжності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Тривають заходи щодо розкриття злочину.

Поліцейські застерігають жителів краю від подібних випадків та радять не довіряти незнайомцям.  У жодному разі не перераховуйте кошти наперед невідомим людям. Оплату слід робити лише після огляду та отримання товару, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Відео дня

Довідка:  Стаття 190. Шахрайство

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: "Італієць" через соцмережі видурив у тернополянки понад 200 тисяч гривень
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up