Директор, який розтратив чужі мільйони: чим закінчилась історія будівництва на Галицькій

Директор, який розтратив чужі мільйони: чим закінчилась історія будівництва на Галицькій

Директор будівельної компанії розтратив понад 3,8 млн грн коштів пайовиків з будівництва житла у Тернополі. Уже є рішення суду

Вирок суду щодо скандальної справи будівництва на Галицькій оприлюднили в Тернопільській обласній прокуратурі.

— За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання 12 років позбавлення волі директору однієї з будівельних компаній за розтрату майна довірителів на понад 3млн 853 тис грн, наданих пайовиками для зведення та здачу в експлуатацію об’єкта будівництва за адресою: м. Тернопіль вул. Галицька,7, — йдеться в повідомленні.

Гроші здали, а помешкань не отримали 

Прокурор довів у суді, що між директором будівельної компанії та довірителями впродовж 2006-2007 років укладені договори про пайову участь у фонді фінансування будівництва житлового будинку по вул. Галицька,7 у м. Тернополі, який планували здати в експлуатацію у 3 кварталі 2008 року. Проте кошти, внесені вкладниками за будівництво вказаного будинку, витрачались забудовником на зведення інших приміщень у с. Великій Березовиці та м. Хмельницькому, а будівлю по вул. Галицькій, 7 так і не завершили до цього часу.

Відео дня

Суд визнав винним засудженого у розтраті майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, й призначив йому покарання 12 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки та з конфіскацією всього майна, що є у його власності.

Наразі вирок ще не вступив у законну силу. 

Нагадаємо, журналісти «20 хвилин» розбирались в історії про скандальне будівництво ще у 2016-му році.  Готовність об'єкта на кінець 2014 року була 54%. Здавши на будівництво квартир близько 100% внесків ще до 2008 року, тернополяни так і залишились без помешкань.

Читайте також: 

Мешканці Бродівської борються за земельну ділянку, яку від них забрали тишком-нишком

Який мікрорайон Тернополя найкращий: журналісти «20 хвилин» запитали

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Kvitka

    а повертати людям їхні гроші хто буде?
  • Oleg Staryk

    Цікаво яка доля спіткає будівельників ЖК "ЩАСТЯ"?
  • Galina Shampanyuk

    💩💩💩
  • 63085

    Можна докладніше про цю фірму щоб інші люди дізналися ?

    Group reply 63085

    Ми і раніше писали про цю історію на Галицькі. Можете прочитати тут: https://te.20minut.ua/analitika-i-publicistika/budova-na-galitskiy-de-tonko-tam-i-krutyat-10481376.html

    Group reply 63085

    фірму прокуратура не вказує, але є адреса

keyboard_arrow_up