Програми для домашніх тиранів невдовзі запровадять у Тернопільській та Кременецькій громадах

Програми для домашніх тиранів невдовзі запровадять у Тернопільській та Кременецькій громадах

Ще двоє спеціалістів з превентивної діяльності вже завершили навчання і невдовзі почнуть проводити програми для кривдників у Тернопільській та Кременецькій громадах.

До органів поліції Тернопільщини у 2023 році надійшло понад 9000 звернень, пов’язаних з домашнім насильством. Правоохоронці склали близько 5000 адміністративних протоколів. На превентивному обліку за вчинення домашнього насильства перебувають більше ніж 3000 осіб.

Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

Як розповів заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Василь Дідух, дієвим заходом з протидії домашнього насильства є направлення порушника на проходження програми для кривдника та винесення обмежувальних приписів стосовно нього.

Відео дня

У 2023 році можливості щодо належної реалізації проходження програми для кривдника для жителів області були обмежені, оскільки ці програми проводила лише один спеціаліст у Чорткові. На даний час ще двоє спеціалістів вже завершили навчання і невдовзі почнуть проводити програми для кривдників в Тернопільській міській та Кременецькій територіальних громадах.

Крайнім заходом протидії та вчиненню домашнього насильства є притягнення кривдника до кримінальної відповідальності відповідно до статті 126-1 Кримінального кодексу України. Протягом 2023 року домашні кривдники вчинили 130 кримінальних правопорушень, з них скеровано до суду 102 провадження.

Домашнє насильство потребує уваги з боку правоохоронних органів, прокуратури та судів. Дотримання норм закону й забезпечення правосуддя, захистять безпеку і права потерпілих, а це допоможе уникнути тяжких наслідків.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що торік у Тернополі відбулось офіційне відкриття Денного центру соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою для постраждалих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

 

Читайте також:

 У Тернополі відкрили Денний центр соціально-психологічної допомоги з кризовою кімнатою

Бив дружину на очах у дітей, а потім і малих: у батьків з Тернопільщини відібрали сина й доньку

Поліція Тернопільщини отримала у січні 898 повідомлень щодо домашнього насильства

Численні гематоми та переломи: 23-річного чоловіка підозрюють у побитті двох маленьких дітей

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • дівки самі бачать що обирають, агресивний але як за стіною, от і маєте, нікому ж не треба(як вчать мами з пелюшок) інцелів, мамкиних синків,щоб хлопець був багатий, самі самі собі дівулі таких тиранів обираєте, сперші такі в школі знущаються над однокласниками, слабшими учнями - то ви таких маєте за мужиків і сцяєте окропами і взагалі ніби жінки святі.

keyboard_arrow_up