Душив сина, нещадно бив і підрізав дружину: тиран зупинився, коли перестав дихати. Що сказав суд?

Душив сина, нещадно бив і підрізав дружину: тиран зупинився, коли перестав дихати. Що сказав суд?
  • Після шарпанини і бійки мама собою притисла чоловіка до землі, аби зупинився. Як потім розказала поліцейським, тільки так його можна було стримати, тим паче, що цього разу той несамовито кричав: «Я вб’ю тебе». Коли поліцейські приїхали за викликом, чоловік вже не дихав.
  • Щодо жінки, яка працювала в одному з освітніх закладів у Кременці, порушили кримінальне провадження. Що сказав суд, читайте.

 

Він душив сина. Потім замахнувся на дружину, перший удар, другий… Згодом чоловік замахнувся і вдарив ножем по руці жінки. Потекла кров. А той продовжував товкти, від ударів дружина відлетіла в кут. Побої не припинялись. Удар за ударом. Малий підбіг ззаду до батька і намагався відтягнути від матері. Усі попадали на землю…

Пив і роками знущався над рідними

Ні, це не сцена з блок-бастеру чи фільму жахів. Це реальна історія з життя однієї родини Кременця. І так вони жили роками. Ми свідомо не називаємо даних цієї родини у матеріалі, хоча вони нам відомі, аби не завдавати їм ще більшого болю.

Колись кохана людина перетворила життя своїх рідних на пекло. Одного дня, намагаючись врятувати сина і своє життя, жінка, скориставшись тим, що кривдник впав на підлогу, своїм тілом притисла і так утримувала, доки малий побіг до сусідів викликати поліцію. Коли правоохоронці прибули за викликом, благовірний вже не дихав. А жінку за вбивство відправили до суду. Кременецький райсуд проголосив вирок жінці, яка одного вечора у червні 2022 року назавжди зупинила знущання над собою і дітьми…

Відео дня

В судовому засіданні обвинувачена, назвемо її Оленою, свою вину визнала повністю і  розкаялась у скоєному. Але пояснювала, що вона намагалась захистити себе та дітей. Згадала, як приїхали за викликом працівники поліції, тоді й виявили, що чоловік вже не дихає. Правоохоронці намагались реанімувати батька дітей, викликали швидку. Але медики на місці лише констатували смерть.  

Син просив не карати маму, бо врятувала їх

— До цього я не раз, обороняючи себе і дітей, так стримувала чоловіка до приїзду поліції, — намагалась пояснити в суді Олена. — Наміру вбивати його у мене не було.

Син у суді просив суворо не карати маму. Пояснював, що скандали вдома були регулярно, батько пив і знущався над мамою і ними, дітьми.

Олену визнали винуватою у пред`явленому їй обвинуваченні за статтею 118 Кримінального кодексу України і позбавили її волі строком на один рік. Але тим же вироком суд звільнив від відбування покарання, встановивши їй один рік іспитового строку.

«20 хвилин» нерідко писала про злочини, які вчиняють домашні насильники. І дуже часто це коштує їхнім жертвам життя. Усі жінки живуть з тиранами роками, терплять знущання та побої. І приклади таких розв’язок історій, яка сталась із Оленою — рідкість. За матеріалами Реєстру судових рішень, кривдників своїх рідних часто намагаються притягнути до відповідальності. Але ті зазвичай відбуваються мізерним штрафом. А потім повертаються додому, до своїх жертв, і все починається знову…

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Ст. 118 Стаття 118. Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця

Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Читайте також

Пік праскою, а потім задушив. Як покарали чоловіка, який жорстоко вбив дружину?

Анна, Анжела й Оксана: їх чоловіки так любили, що убили. ТОП резонансних злочинів проти жінок

Довічне для Юрія, який вбив сина і розчленував дружину. Чому тягнули з вироком і де зараз діти жінки? (18+)

Убив, бо любив? Діти не пробачили батьку вбивство мами і просили суд суворо його покарати

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Олександра Шевчишин

    Мама вже і так була давно покарана.
  • Олександра Шевчишин

    Вбивство батька?.Там не було батька...
  • Ярік Мазуренок

    Це кончена влада і їхні закони за побиття та знущання штраф ви шо які штрафи так і живем
  • Лариса Дячина

    Туди йому дорога туди йому путь.

keyboard_arrow_up