Два роки після вбивства Ващенка: ті, хто його вбили, хочуть виправдального вироку

Два роки після вбивства Ващенка: ті, хто його вбили, хочуть виправдального вироку
  • Апеляцію на рішення Зборівського суду подали і всі четверо обвинувачених у вбивстві активіста, і прокуратура.
  • Обвинувачені хочуть… повного виправдання. Прокуратура вважає вироки зам’які. А пособнику, якому дали 4 роки тюрми, просять 10.

Апеляції на вирок Зборівського райсуду, за яким убивцям Віталія Ващенка разом дали 45 років тюрми та 2 мільйони моральної шкоди, подаватимуть і четверо обвинувачених у вбивстві, і прокуратура. Вирок чотирьом обвинуваченим оголосили 2 квітня.

Нагадаємо, у залі засідання обвинувачених тоді не було – вирок вони слухали за допомогою відеоконференції. Причому… сидячи. Вдова активіста назвала вирок адекватним і апеляції не подаватиме. Але шкодує, що в Україні немає смертної кари.
Організатора убивства Олександра Закутнього засудили до 14 років позбавлення волі. Одному з виконавців злочину, Максимові Кондратенку, теж дали 14 років. На рік менше отримав другий виконавець – Олексій Цимбалюк. А спільнику Станіславову Бабенку, відбувати покарання доведеться 4 роки. Адже він безпосередньої участі у вбивстві не брав. Не був навіть у Кременці в той момент, коли кийками на смерть забили активіста. Нагадаємо, 26 травня 2016 р. близько 23 години двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження депутату Кременецької міської ради, керівнику фракції громадського руху “Народний контроль” Віталію Ващенку. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні. Активіста побили на території нежилого обійстя, де він займався підприємницькою діяльністю.
- Апеляцію, наскільки мені відомо, подавали всі четверо, - розповіла вдова активіста Наталія Ващенко. - Але це не є офіційна інформація. Я поки що не отримала копій апеляційних скарг і викликів до суду. Вони хочуть зменшення покарання.

Сама вдова апеляцій не подаватиме. Каже – вирок Зборівського райсуду адекватний. Окрім того, обвинувачені у вбивстві її чоловіка знову подали клопотання, щоб їм дали змогу ознайомитись з матеріалами справи. Два роки тривають розслідування і суди – а вони досі не ознайомились, обурюється вдова.  

Відео дня

- Тут можна різне припускати, навіщо їм це, - каже Наталія Ващенко. – Можливо, тягнуть час і сподіваються на зміну суддів, чи щось в судовій системі України зміниться. Думають, що час грає на їхню користь. Можливо, якісь виходи шукають на суд.

Наталія Ващенко прагнула б для убивць чоловіка довічного ув’язнення, хоча усвідомлює, що їх так не покарають.

- Довічне їм ніхто не дасть, і я це зрозумію, - запевняє пані Наталія.  

У прокуратурі області підтвердили, що також подали апеляцію – на м’якість вироку. Окрім того, суд виключив, що обвинувачені діяли у складі організованої злочинної групи, прокуратура вимагатиме «повернення».

Всі четверо обвинувачених подали апеляцію, в якій просили їх виправдати, - повідомили у прес-службі прокуратури області. – Спільнику призначили покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки. Прокуратура просить зараз 10.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up