Мати каже, що син сидить три роки за вбивство, якого не скоював

Мати каже, що син сидить три роки за вбивство, якого не скоював
  • Правоохоронці катуваннями вибили в Павла Ензовіта зізнання у вбивстві, переконана мати та екстрасенси.
  • Адвокат каже, що слідство проходить необ’єктивно і без доказів: хлопця знайшли без жодної краплі крові на одязі та тілі біля трупа, якого вдарили 80 разів ножем, досі не допитали, натомість посилаються на судимого свідка, який втік.

Матір засудженого журналіст "20 хвилин" зустріла біля міськрайонного суду. Жінка приїхала підтримати Василя, якого звинувачують у вбивстві Ірини Мукоїди з Вишнівця. Вона каже, з нього, як і з її сина, правоохоронці нелюдськими катуваннями вибили зізнання і "вішають" вбивство.

Нагадаємо, 20-річного Павла в 2014 році  звинуватили у вбивстві 49-річного жителя Копичинців. У занедбаному будинку знайшли труп місцевого жителя з багатьма ножовими ранами. А уже 28-го числа міліція оприлюднила інформацію, мовляв, є підозрюваний, у скоєному зізнався.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Він та ще кілька незнайомих йому чоловіків вживали алкоголь. Він заснув, а збудили його правоохоронці. А поряд на сусідньому матраці труп. - каже мати хлопця Уляна Ензовіт. - Але є дуже багато нестиковок. В сина, коли його збудили, ні на руках ні на одязі не не було крові. А на ножі, який знайшли біля сина, не було відбитків. Тепер питання: якщо Павло був настільки п’яний, що міліція не могла розбудити, то як він міг у такому стані вбити чоловіка – вищого і важчого від себе? А після вбивства спокійно помити руки, ніж і, що зовсім нелогічно, – лягти біля вбитого спати?

Родичі хлопця переконані: на нього повішали вбивство. Павло вже три роки сидить за гратами, а його досі не допитали. Мати каже - правоохоронцям є що приховувати, бо під час допиту її син розповів би як його катували та вибивали зізнання.

- Моєму сину дали 10 років, навіть не допитавши, - продовжує жінка. - Родичів не повідомили, що його забрали. Коли я приїхала до нього, він був як зомбі. Розповідав, що правоохоронці його вивезли в ліс, били, різали дротами... Його бояться допитувати, бо він знає прізвища тих, хто над ним знущався. Від безвиході звертались у "Битву екстрасенсів" і ток-шоу «Глядач як свідок». Вони підтведили невинуватість Павла, а екстрасенси навіть назвали ім’я та прізвище справжнього вбивці, який досі розгулює на волі. Зараз ми боремося з прокуратурою.

- Слідство не проводилось належним чином, - каже адвокат Михайло Чорний. - Зараз справа знаходиться на етапі касації в Києві, і зараз Павло виступає в цьому кримінальному провадженні як потерпілий - його незаконно затримали, не надали адвоката, не провели надежним чином слідчих дій. Було рішення про закриття справи, ми домоглись, щоб міськрайонний суд його скасував за ч. ст. 365 КК України від 10 березня 2017 року. Наразі прокуратура має продовжити слідство, нарешті допитати потерпілого та виконати ті слідчі дії, які передбачені законодавством.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    шо поробиш, якшо в нас не правоохоронці, а мусора
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up