Підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїди хотіли відпустити додому. Суд не дозволив (ОНОВЛЕНО)

Підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїди хотіли відпустити додому. Суд не дозволив (ОНОВЛЕНО)

Міськрайонний суд вирішив задовільнити клопотання слідчих і продовжити утримання під вартою підозрюваного у вбивстві Ірини Мукоїди Василя Гнатюка на максимальний строк - 60 діб. Прохання адвокатів про домашній арешт відхилили.

Перед засіданням суду мати усе шукала свого сина -  холіла передати йому їсти.

- Дуже скучила за внуком, дитина невинна, - каже бабуся. - В селі ніхто не вірить, що він міг таке вчинити. Багато приїхали його підтримати. Хочемо, щоб його хоч трохи відпустили додому - кому він шкоди вдома заподіє?

На засідання Василя привели правоохоронці в наручниках. Цього разу він поводився спокійно, без сліз, та навіть час від часу посміхався до рідних. Захищали його аж троє адвокатів, зокрема і з інших областей.

Відео дня

Прокурори вимагали максимальний термін утримування підозрюваного під вартою - 60 діб. Бо він ніби-то може переховуватись від слідства, повпливати на речові докази, тиснути на свідків та слідчих. До того ж, потрібен час на усі процедури та експертизи.

Адвокати вважають, що ці припущення нічим не підтверджені, мовляв перебуваючи під постійним домашнім арештом він, перебуваючи у селі Дзвиняча не зможе жодним чином спілкуватися із свідками з Вишнівця, і тим більше чинити на них тиск.

Після дискусії суддя вирішив залишити Василя Гнатюка під вартою на максимальний термін – до 5 жовтня 2017 року.

У цей же день розглядалося клопотання захисників підозрюваного Василя Гнатюка про відвід слідчого судді Дзюбановського Ю.І, але його відхилили. Також відбувся розгляд клопотання слідчого про проведення стаціонарної психіатричної експертизи у м. Львові.

- Ми вимагали відвід судді, бо вважаємо, правосуддя є необ’єктивним, - каже адвокат Андрій Русин. - Василь є неповнолітнім, його стан досить нестабільний, а на нього ще й тиснуть. На жаль заяву не задовільнили. Також ми проти експертизи аж у Львові, бо вважаємо підозрюваного здоровим та адекватним.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (21)
  • Tetiana Zinkiv-Catapano

    каже  цейстаття!перепрошую   вибачте  потрібно   вживати   а не слово цей!фууууууууууууууууууууууууууууууууу
  • Tetiana Zinkiv-Catapano

    це прокурор?  заїкається  губиться  не  вміє  читати  прийшла  не готова ледь читає  !ганьба

    Anonymous reply Tetiana Zinkiv-Catapano

    погоджуюсь, не суд, а цирк

    Vlad Yarish reply Tetiana Zinkiv-Catapano

    Ти би краще за собою дивилась , а не критикувала когось іншого.

    Anonymous reply Vlad Yarish

    ше скажи лікарів, які інструменти під час операції забувають критикувати не тре. люди мають бути фахівцями, особливо, якщо рішають долю інших людей

    Omnis Omnibus reply Vlad Yarish

    якщо не критикувати, то років за 10 все керівництво держави не буде вміти не те що думати, а навіть читати/писати :)

    Вони в нас і так зараз дефективні.
  • petpo

    Тут до гадалки не ходи, сидить не той!
  • Владимирович Виталий

    С новым годом !

    Петро Білецький reply Владимирович Виталий

    Слава навіки!

    Anonymous reply Петро Білецький

    веселі хлопці
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up