HELIX: поліція готова закрити провадження, якщо людям виплатять гроші

HELIX: поліція готова закрити провадження, якщо людям виплатять гроші
  • Наразі до правоохоронців звернулося понад 400 осіб, яких визнано потерпілими.
  • Завдані їм збитки перевищують 40 мільйонів гривень.
  • Правоохоронці провели ще низку обшуків у помешканнях функціонерів середньої ланки фінансової піраміди, що проживають у Києві та Тернополі. 

На Тернопільщині Служба безпеки України спільно з поліцією продовжує слідчі дії проти учасників організованого злочинного угрупування, що організували фінансову піраміду.

  • Правоохоронці провели ще низку обшуків у помешканнях функціонерів середньої ланки фінансової піраміди, що проживають у Києві та Тернополі – містах, де шахрайська схема набула найбільшого поширення, - повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ і громадськістю управління СБУ в області. - У зловмисників вилучено «чорну» бухгалтерію, особисті банківські картки, на які перераховували гроші ошукані громадяни, валюту, золоті злитки, а також боргові зобов’язання постраждалих вкладників на суму понад 350 тисяч гривень.

Також у аферистів вилучено документи, які підтверджують їх причетність і до інших фінансових афер.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України триває.

Відео дня

Нагадаємо, трьом співорганізаторам піраміди вже оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Наразі до правоохоронців звернулося понад 400 осіб, яких визнано потерпілими. Завдані їм збитки перевищують 40 мільйонів гривень.

Коментар

Олександр БОГОМОЛ, 40 р., начальник головного управління нацполіції в області:

  • Щодня поступає від 3 до 8 заяв від потерпілих. Новий офіс, на жаль, не працює. Ми ходили його відвідати. Людей (потерпілих – прим. авт.) все більше, і більше. На жаль, більше майна ми не знайшли. Але те, що ми арештували – є. Тобто, частина втрачених коштів буде відшкодована. Ми, звичайно, закликаємо усіх ошуканих звертатись до поліції. Бо є заяви представників «Хеліксу», що вони святі і готові виплачувати гроші… Ми готові навіть закрити кримінальне провадження, нехай тільки виплатять людям гроші.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Якубенко

    Це як так? Закриємо провадження. Вернути гроші то канєшно хорошо. Але ж ті скотиняки порушували закон. то нехай і понесуть покарання
  • Piter Savka

    Які гроші ???? Хлопчаки погуділи собі на курортах, а ви за якісь гроші питаєте. Відпустіть їх, вони невинні, просто хотіли відчути смак життя. А люди самі себе наказали тим шо несли гроші і не мали понняття про систему, куди ті гроші йдуть і звідки прибуток.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up