Хто «замовив» Віталія Ващенка – поки невідомо

Хто «замовив» Віталія Ващенка – поки невідомо

Бити, якими, можливо, на смерть забили активіста, - на експертизі. Як і понад три десятка карток мобільних операторів та 21 мобільний телефон. У поліції сподіваються, результати допоможуть вивести на слід замовника вбивства

Ряд експертиз проводять наразі у справі вбивства активіста і депутата кременецької міськради Віталія Ващенка.

Нагадаємо, двоє невідомих осіб нанесли тілесні ушкодження 48-річному Віталію Ващенку  26 травня близько 23 години. Чоловік за три години помер в реанімаційному відділенні лікарні. 
На експертизу доправили 4 дерев’яні бити, які вилучили в автомобілі організатора злочину. За її результатами стане відомо, чи були вони знаряддям вбивства.

Експерти в даний момент працюють і з 21 мобільним телефоном та понад 30-ти карточками різних мобільних операторів. Ці речі також виявили у машині організатора нападу на активіста.

Відео дня
  • Трьох осіб, яких підозрюють у вбивстві активіста, затримали, всі вони мешканці Кривого рогу, - нагадав начальник сектору комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Ще одного – кримчанина, - оголошено в міжнародний розшук. Організатора затримали у Тернополі – на станції технічного обслуговування. Ще двох – у Кривому розі.  

У поліції припускають, що організатор приїздив до Тернополя, аби отримати оплату за зроблену роботу. В його машині знайшли близько 30 тис грн. Ще 10 – в його супутниці. Кажуть, чоловік дав їй гроші на дрібні видатки.

  • В результаті обшуку автомобіля вилучили чимало речей, які можуть бути причетними до скоєння злочину, - каже Сергій Крета. – В тому числі і 4 дерев’яних бити, які можуть бути знаряддям вбивства. Все направили на експертизу. Результати будуть до місяця часу.  

Трьох затриманих підозрюваних арештували на два місяці. Замовника вбивства поки не знайшли.  Поліція розглядає кілька версій вбивства активіста. Основна – його громадська та політична діяльність.

Читайте також Тернопільщина попрощалась з кременецьким «Робін Гудом» Віталієм Ващенком


Затримали двох підозрюваних у вбивстві Віталія Ващенка
 

Затримали організатора вбивства активіста Віталія Ващенка
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up