Керівник благодійного фонду попаде під кримінал за організацію незаконного перетину кордону. Що йому загрожує

Керівник благодійного фонду попаде під кримінал за організацію незаконного перетину кордону. Що йому загрожує

Благодійник отримав від двох тернополян за таку «послугу» більше 35 тисяч гривень.

За організацію незаконного перетину державного кордону України судитимуть керівника благодійного фонду.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Під час розслідування встановили, що керівник фонду вказав неправдиву інформацію про тернополян у документах. Їх вказали водіями, які здійснювали ввезення гуманітарної допомоги в Україну. 

Відео дня

На підставі цих документів двом військовозобов’язаним чоловікам надали дозвіл на безперешкодний перетин кордону. За свої махінації благодійник отримав від них 500 Євро та 17 500 гривень.

Правоохоронці затримали керівника благодійного фонду на пункті пропуску «Шегині». Поки останній намагався незаконно вивезти чергового військовозобов’язаного.

Наразі розслідування завершили. Тернополянина судитимуть за ч. 3 ст. 332 ККУ (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Правила виїзду чоловіків-водіїв, волонтерів

У разі введення в Україні воєнного стану пропуск водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних Сил,  інших  утворених відповідно  до  законів України військових формувань,  а  також  населення  України,  через  державний кордон
здійснюється уповноваженими службовими особами Держприкордонслужби за  наявності відповідних  рішень  про  виїзд  за  межі  України, виконання   правил  перетину  державного  кордону  України  та за наявності   інформації   про  особу  у  відповідній  інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека «Шлях».

Рішення про виїзд за межі України  водіїв, що здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів України  військових формувань, а також медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами, приймається Мінінфраструктури або обласними, Київською міською військовими адміністраціями за наявності відповідного обґрунтування щодо обсягів  вантажів та кількості транспортних засобів, необхідних для їх перевезення, у листах від будь-якого з таких органів, підприємств, установ, організацій, закладів:

  • військових, правоохоронних органів
  • військових адміністрацій
  • медичних закладів
  • відправників чи отримувачів гуманітарної допомоги

Мінінфраструктури або обласні, Київська міська військові адміністрації надсилають до Адміністрації Держприкордонслужби рішення про виїзд за межі України осіб для врахування під час їх виїзду за межі України.

Джерело: Виїзд чоловіків за кордон. Відповіді на поширені питання від ДПСУ.

Нагадаємо, що чоловік «замінував» заправку в Теребовлі в першу ніч війни і просився в тюрму.

 Читайте також:

«Замінував» заправку в Теребовлі в першу ніч війни і… просився в тюрму

Залякував, що у нього є граната та інша зброя. Як покарали «мінера» заправки у Теребовлі?

П’ять років з дня вбивства Іринки Мукоїди. Коли буде вирок і при чому тут амністія для Василя Гнатюка?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитро Гундяк

    Ще би так військомат провірити скільки вони забрали не придатних людей. Скльки вони відмазали свої родичів чи дітей від мобілізації. Вони теж не погано мають на хабарях.

keyboard_arrow_up