«Керівник усіх банків України» видурив у тернопільського пенсіонера 110 тис. грн

«Керівник усіх банків України» видурив у тернопільського пенсіонера 110 тис. грн

69-річний тернополянин ніяк не міг повірити, що потрапив на гачок шахраїв, але правда таки виявилась невтішною – мінус 110 тисяч гривень на банківському рахунку.

Поліцейським потерпілий розповів, що до нього зателефонував невідомий і назвався «керівником усіх банків України». Незнайомець повідомив, що його банківські картки можуть бути заблоковані, а щоб цього не сталося, він повинен надати персональні дані для доступу до карток та продиктувати коди, які прийдуть на мобільний. Пенсіонер усе виконав.

Про те, що віддав усі свої збереження шахраям, чоловік зрозумів після повідомлення, що з його рахунків знято 110 тисяч гривень.

За даним фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, що завдало значної шкоди потерпілому, повідомляє Головне управління Національної поліції в Тернопільській області.

Щоб не повтори помилку потерпілого, запам’ятайте самі та розкажіть рідним, особливо людям похилого віку. Жоден із представників правоохоронних органів, органів влади та банківських установ ніколи, навіть за форс-мажорних обставин, не зателефонує із проханням надати всі карткові дані, одноразові паролі підтвердження операцій з банківських sms-повідомлень або пароль доступу до системи інтернет-банкінгу. Якщо чуєте таке прохання, знайте – вам телефонують шахраї. Що робити? По-перше, негайно закінчіть розмову. По-друге, не панікуйте й уточніть інформацію. Якщо дзвонили з приводу рахунку чи картки, зателефонуйте в банк за номером, який вказаний на картці або на офіційному сайті банку. Якщо телефонували нібито з державної установи, знайдіть її номер на офіційному сайті і подзвоніть, щоб переконатися, що вас турбували саме звідти".
Якщо ж ви все-таки не розібралися і встигли передати шахраям карткові реквізити, негайно заблокуйте картку і звертайтесь в поліцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up