У Тернополі мама довела дитину до психлікарні

У Тернополі мама довела дитину до психлікарні
  • Жінка навідує дев’ятирічного сина лише раз на рік. Хлопчик й чути не хоче про матір. На жінку навіть відкрите кримінальне провадження за побиття власного чоловіка.
  • В комісії з прав захисту дітей міськради вважають жінку хорошою мамою, і вже впродовж чотирьох років не поспішають позбавляти її батьківських прав.

Розгляд справи триває вже четвертий рік. Опікою 9-річного хлопчика займається виключно батько. Це підтверджують документи та свідчення з садку, школі та на гуртках. На встановлений регулярний графік побачень з 2014 року жінка 68 разів не з’явилась.

У цій справі також є документи про кримінальну відповідальність матері за вчинення насилля в сім’ї, а саме побиття чоловіка. Наразі жінка проживає в Києві.

Про це розповів заступник міського голови Леонід Бицюра  на засіданні виконкому в середу, 22 березня.

Відео дня

- Справа доволі непроста. Сторони роками судяться, а це дуже давить на дитину, - каже Леонід Бицюра. - Хлопець проходив стаціонарне лікування в психіатричніому відділені. За висновками психологів він не бачить матері у своєму житті, уникає слово "мати", натомість каже "вона".  Спогади про матір  викликають в дитини тривожний стан. За "Сімейним кодексом України" підстав для позбавлення батьківських прав більш ніж достатньо: ухилення від виконання обов'язків у виховані дитини та жорстоке поводження у сім’ї.

Тим не менше, в комісії з прав захисту дітей міськради вважають жінку хорошою мамою, і вже впродовж чотирьох років не поспішають позбавляти її батьківських прав.На запитання, чому ж комісія не хоче позбавляти жінку батьків прав, Леонід Бицюра відповів: "Однозначної відповіді на це не маю. Я пов’язую це з тим, що більшість у складі комісії, яку я очолюю, - жінки. Можливо, спрацьовує якась жіноча солідарність".

Виконком прийняв рішення про затвердження висновку щодо позбавлення батьківських прав, яке передадуть на розгляд суду.

До речі, в службі у справах неповнолітніх та дітей є кілька складних справ, які тягнуться вже роками.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Марина Діденко

    Знаю батьків обох багато років.не підтримую ні одну сторону.мати дійсно не бере участь у вихованні . Якщо б це була розумна жінка вона б поступила по іншому зарази щастя своєї дитини . Велику роль відіграла релігія , яку хочуть навязати всім пішоходам в тернополі.жінку зі свитом вигнали ще й звідти.Заради себе вона що може це інших утопити у г.... І ці всі судові процеси - це тільки травма для дитини  .

    Батька не захищаю . Одним словом паше зранку до ночі заради своєї дитини та її майбутнього..

    І немає чого тут роксолана всяку несінітницю писати і викладати матері обстеження своєї дитини у вільний доступ .здається за це можна і кримінальну справу відкрити ще одну
  • Раєвська Роксолана

    Фуууу...ганьба тим, кому піднялась рука написати таку брехню!!! Колись журналісти боролися за справедливість, тепер їхня справедливість вимірюється в грошовому еквіваленті.

    Один розумний чоловій, свого часу сказав: "Гроші ніколи не опустяться так низько, як люди, щоб їх отримати!". Це дуже низько! Сьогодні все вирішують ГРОШІ!!!!! Леонід Бицюра, здавався справедливим чоловіком, але виявляється він також в тому списку! А про цього побитого горем та дружиною "чоловіка"(складно назвати таку особу чоловіком чи людиною), гидко говорити!

    В чому проявляється сьогодні чоловіча сила???? В тому, щоб 6 років бити і зраджувати дружину,відібрати в неї дитину, відкрити 10 кримінальних справ і позбавити батьківських прав???

    Лекше всього прочитати статтю і сказати, яка погана мама! Але чому ж вона розвелась з "чоловіком", якщо він такий "хороший"??? Чому вона змушена була втікати в Київ???? Я знаю цю жінку, і дуже поважаю, вона сильна, і знесла дуже багато, і все заради сина!!!! Так от, цей "люблячий батько", зробив так, що жінка не може влаштуватися в Тернополі ніде на роботу! Для чого??? Щоб в суді вона не мала доказів того, що спроможна забезпечити сина! А складені акти, про те, що вона не приходила на побачення з хлопчиком, у його будинку, під його наглядом, це лише хороша можливість добитися свого!

    Цю жінку потрібно підтримати, тільки так, ми зможемо добитися справедливості!!

    А відносно дитини, то сам він і калічить сина, не даючи можливості бачитись з мамою!! Він думає про свої егоїстичні потреби, а не про сина!!!

    Замість того, щоб писати, що мама довела сина до психлікарні, не мішало б самому стати на облік, чи там свої, "Шкроботівські" розклади?!...
  • Кактус

    хоча за кордоном походи до психолога - це буденна справа
  • Кактус

    та в нас стільки дітей з психічними проблемами через таких горе-дорослих. просто мало хто звертається за допомогою. такий в нас менталітет, що навіть до психолога сходити стидно,  акли очунюються вже психіатр потрібен
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up