На Борщівщині тоді міг загинути будь-хто: Олександр Богомол про спецоперацію


На Борщівщині тоді міг загинути будь-хто: Олександр Богомол про спецоперацію
  • Це збіг трагічних обставин, які трапляються під час проведення спецоперацій.
  • Чи має нести відповідальність тодішній начальник райвідділу поліції – важко сказати.
  • Розслідування щодо Борщівської трагедії ще триває, повідомили у прокуратурі. 

Розслідування у справі Борщівської трагедії, де загинули двоє поліцейських, ще не завершене.

Чи були порушення під час спецоперації і чи саме через них загинули поліцейські – перевіряє прокуратура. Висновків поки немає.

Нагадаємо, 45-річний Олекса Василюк через ревнощі убив власну дружину з мисливської рушниці. Трагедія сталась 22 серпня 2016 р. у с. Бабинці Борщівського району. Потім Олекса застрелив ще двох поліцейських - Сашка Рудика та Андрія Чернятинського. Невдовзі під час спецоперації знешкодили й самого злочинця. 

Відео дня

Детальніше читайте На Борщівщині застрелили двох поліцейських. Загалом четверо загиблих

Чи є у смерті двох працівників поліції вина їхнього керівництва чи тих, хто керував спецоперацією, - ми поцікавились у начальника головного управління нацполіції в області Олександра Богомола.

  • Ця трагедія є плямою на всіх наших добрих починаннях. Я вважаю, що в ній немає винуватців. Це збіг трагічних обставин, які трапляються під час проведення спецоперацій. На Борщівщині тоді міг загинути будь-хто. Я сам виглядав разів 50, коли пильнував за ситуацією. Андрій Чернятинський (загинув другим з поліцейських - прим. авт.) визирнув з-за кута на 10 см.

Куля, яку в народі називають «вінторіз», що крутиться, - потрапляє йому в плече, рикошетить в легеню, пробиває… І він помирає на руках у колег за 2 хв. Це трагічний збіг обставин, - переконаний очільник тернопільської поліції.

- Він був в бронежилеті, стояв в безпечній зоні. Його завданням було спостерігати, - каже Олександр Богомол. - Єдиним моментом залишається, і це має сказати прокуратура, - щодо загибелі Саша Рудика. Коли злочинця викурювали газом з будівлі. Моя думка – його могли і мали викурювати газом. Це був первинний захід, аби витягти його з будівлі. Він не мав би куди діватись. І якщо далі продовжував би стріляти…

Завданням Сашка було підійти до місця безпечним шляхом, запустити газ і тією ж дорогою вийти назад, каже пан Богомол.

  • Зараз під питанням – чи тактично правильно все було зроблено, - прокоментував ситуацію очільник поліції. - Але це було законно. І чи має нести відповідальність тодішній начальник райвідділу поліції – мені важко сказати.

Було два варіанта: або «викурити» газом злочинця на вулицю, а там вже затримати чи знешкодити, або викликати спецназ. Найголовніше в той момент було зробити так, щоб він не утік. Бо невідомо, скількох людей він міг би ще убити, каже Олександр Богомол.

Водночас у прокуратурі області повідомили, що розслідування Борщівської трагедії триває. Деталей не повідомляють. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    Коли непрофесіонали в поліції, особливо в його керівнитстві, то завжди так виходить.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up