На території унікальної пам'ятки природи в Ниркові підприємство хотіло добувати гіпс — прокуратура

На території унікальної пам'ятки природи в Ниркові підприємство хотіло добувати гіпс — прокуратура

Тернопільська прокуратура звернулась до суду через намагання підприємства розпочати видобуток гіпсу поблизу с. Нирків, де ростуть рідкісні рослини.

Прокурори з’ясували, що суб’єкт господарювання, який має намір видобувати корисні копалини на Нирківському родовищі гіпсів, в судовому порядку оскаржив висновок Управління екології та природних ресурсів Тернопільської ОВА, яким визначено недопустимим провадження планованої діяльності через порушення природоохоронного законодавства.

Про це повідомили в прокуратурі Тернопільської області.

За висновком спеціалістів, видобування гіпсів на Нирківському родовищі негативно вплине на навколишнє середовище, оскільки буде здійснюватися  на територіях зростання ряду видів рослин, занесених до Червоної книги України та до переліку рідкісних, занесених до Зеленої книги України.

Відео дня

Також надрокористування планується на території, де узгоджено створення комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Солонські говди».

Відтак, з метою належного захисту інтересів держави, Спеціалізованою екологічною прокуратурою Тернопільської обласної прокуратури подано заяву про вступ у вказану справу. Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду прокурора допущено до участі у справі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекології України розглядало клопотання Вченої ради Інституту екології Карпат НАН України щодо створення на території Товстенської громади Чортківського району комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Гіпсові говди» («Солонські Говди») площею 91 га.

 

Читайте також:

У парку Сопільче копали траншею та пошкодили коріння дерев: ми дізналися подробиці

Принеси пластик — допоможи купити безпілотник для ЗСУ: тернополян закликають долучитися до акції

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталя Джума

    Тааак почнуть з рослин а потім вирубки лісів
  • Ігор Яворський

    Бидло з баблом переможе...доведено купленими суддями...

keyboard_arrow_up