Виправдовувала рашистське вторгнення: у Почаєві поліцейські затримали колаборантку

Виправдовувала рашистське вторгнення: у Почаєві поліцейські затримали колаборантку

Використовуючи обліковий запис свого чоловіка, жінка поширювала численні антиукраїнські дописи «рашистів», якими виправдовувала окупацію України та звеличувала воєнні злочини загарбників.

Служба безпеки України викрила жительку Тернопільщини, яка поширювала у соціальних мережах публічні заклики до підтримки російських загарбників та маріонеткових адміністрацій окупантів.

Про це повідомляє сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

50-річна агітаторка з Почаєва після повномасштабного військового вторгнення почала систематично поширювати в Інтернеті матеріали російської пропаганди. 

Відео дня

У помешканні колаборантки правоохоронці вилучили мобільні телефони, які  містять переконливі докази її причетності до пропагандистської діяльності.

Слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 

Вирішують питання про обрання їй запобіжного заходу. Триває слідство для перевірки причетності спецслужб рф до діяльності агітаторки.

Довідка:

  • Відповідно до ч. 1 ст. 111 ККУ, державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
  • ВІдповідно до ч. 2 ст. 436 ККУ, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України, розпочату у 2014 році, представників збройних формувань Російської Федерації, іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих Російською Федерацією, а також представників окупаційної адміністрації Російської Федерації, яку складають її державні органи і структури, функціонально відповідальні за управління тимчасово окупованими територіями України, та представників підконтрольних Російській Федерації самопроголошених органів, які узурпували виконання владних функцій на тимчасово окупованих територіях України, караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 Читайте також:

Керівник благодійного фонду попаде під кримінал за організацію незаконного перетину кордону. Що йому загрожує

Залякував, що у нього є граната та інша зброя. Як покарали «мінера» заправки у Теребовлі?

П’ять років з дня вбивства Іринки Мукоїди. Коли буде вирок і при чому тут амністія для Василя Гнатюка?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач75

    Такі новини вже нікому не цікаві. Вже не лютий і не березень, народ переймається де взяти хліба!

keyboard_arrow_up