На Тернопільщині судитимуть заступника начальника податкової служби

На Тернопільщині судитимуть заступника начальника податкової служби

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо заступника начальника одного з управлінь Державної податкової служби в Тернопільській області. Через його службову недбалість до Державного бюджету не надійшли 32 мільйона гривень.

Про це повідомили на офіційній сторінці Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, податківець допустив ліквідацію місцевого підприємства із борговими зобов’язаннями перед державою, що утворились при імпорті партії тютюну.

Щоб уникнути арешту активів підприємство ліквідували, а усе майно та обладнання перереєстрували на іншу фірму. Такі дії унеможливили стягнення податкового боргу на вищевказану суму.

Відео дня

Розслідування здійснювали слідчі Територіального управління Державне бюро розслідувань у місті Львові. Справу відкрили за другою частиною статтею 367 Кримінального Кодексу України.

Довідка

Стаття 367. Службова недбалість

Службова недбалість – невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

Вона карається штрафом від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Також буде штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Читайте також:

За переправлення ухилянтів через кордон судитимуть підприємця-перевізника та 4 водіїв з Тернопільщини

Слідство сказало, що ухилянт, а суд виправдав. Ми дізнались подробиці

Суд відправив під варту з можливістю застави ще одного заступника голови Тернопільської ОВА

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Івана Забурко

    Скільки можна цієї брехні,судитимуть,авжеж,взавтра буде вже під заставою
  • Андрій Теслюк

    У чому не начальника?
  • Читач09

    А в країні війна .Доречі як фільм про головобородька схавали. За одного не було чого голосувати не спорю. нати вам кращого всесяйного .
  • Петро Мельник

    Хтось очікував чогось іншого???

keyboard_arrow_up