Неподалік Тернополя обікрали кілька дач і новобудов. Поліція затримала підозрюваного

Неподалік Тернополя обікрали кілька дач і новобудов. Поліція затримала підозрюваного
  • Раніше судимого уродженця Львівщини тернопільські правоохоронці підозрюють у вчиненні крадіжок з дач і новобудов у Байківцях.
  • Злочини скоювали вночі. З осель виносили електроінструменти та будівельні матеріали.

Співробітники Тернопільського районного відділення поліції довели причетність 35-річного уродженця Львівщини до однієї спроби проникнення та чотирьох крадіжок з дачних будинків та новобудов села Байківці, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської оббласті.

До чужих помешкань крадій проникав, зламуючи замки вхідних дверей та розбиваючи вікна.

Повідомлення про крадіжки з нежитлових будинків, що у селі Байківці, почали надходити до правоохоронців наприкінці минулого року. Злочини скоювали вночі. З осель виносили електроінструменти та будівельні матеріали. Потерпілі оцінювали збитки від тисячі до семи тисяч гривень.

Відео дня

Як розповів заступник начальника Тернопільського районного відділення поліції Ростислав Марків, в ході проведення оперативних заходів правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Причетним до крадіжок виявився неодноразово судимий 35-річний уродженець Львівської області. Крадені речі зловмисник збував, а гроші витрачав на власні потреби.

Львів’янину оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 ККУ – крадіжка. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Поліцейські також перевіряють зловмисника на причетність до вчинення інших протиправних діянь.

Довідка

Стаття 185. Крадіжка

ч. 3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Як захистити свій дім

Вирішивши убезпечити квартиру, будинок чи офіс, Ви постанете перед вибором: використовувати професійну систему безпеки чи довіритися більш доступній несертифікованій сигналізації. Якщо не заглиблюватися в нюанси, здається, що відмінності несуттєві й будь-яка охоронна техніка успішно впорається із завданням.

Але бажання заощадити призводить до численних проблем, наголошують фахівці управління поліції охорони в Тернопільській області.

Датчики можуть спрацювати помилково, не відреагувати на реальні загрози чи раптово припинити працювати, а система не попередить Вас про несправність. Дальності радіозв’язку ледь вистачає для покриття приміщень, а з’єднання постійно переривається. Мобільний застосунок погано працює. Ваш об’єкт (а це майно і навіть життя людей) абсолютно не захищений від зловмисників.

Щоб допомогти Вам зробити правильний вибір, в поліції охорони Тернопільської області сформулювали головні вимоги до надійної системи безпеки:
1. Система безпеки використовує декілька каналів для зв’язку зі світом
Для передання подій і тривог Hub (Інтелектуальна централь Hub — ключовий елемент системи безпеки Ajax) використовує GSM і Ethernet, а Hub Plus унікальний серед централей систем безпеки — він має відразу чотири штатні канали зв’язку: Wi-Fi, Ethernet і два слоти 2G/3G SIM-карт.

2. Система безпеки має хмарний сервер
Зазвичай хмарний сервер — це сполучна ланка між централлю та застосунком, що керує системою безпеки. Він дає змогу контролювати всі аспекти роботи обладнання, навіть перебуваючи за тисячу кілометрів від об’єкта — через інтернет. Окрім того, сервер забезпечує передання інформативних пуш-повідомлень про службові події та тривоги.

3. Система безпеки має двосторонній зв’язок з пристроями
У системах безпеки з двостороннім зв’язком централь і датчики обмінюються інформацією. Датчик передає тривогу доти, доки не дістане підтвердження про її прийняття централлю — немає ризику загубити тривогу в разі короткочасного обриву зв’язку. Централь може змінювати налаштування пристроїв, опитувати їх, перевіряючи наявність зв’язку і стан. Ступінь надійності такої системи вищий у кілька разів.

4. Система безпеки шифрує дані й захищена від підміни
Надійність Ajax підтверджує сертифікація за EN 50131; пристрої системи безпеки мають рівень надійності Grade 2 — вони готові протистояти досвідченим зловмисникам зі спеціальним обладнанням.

5. Система безпеки під’єднується до пульта поліції охорони 
Завдання системи безпеки — якомога раніше визначити загрозу. Проте мало дізнатися про проблему, треба ще й правильно на неї відреагувати. 
У разі спроби зловмисників проникнути до Вашого помешкання на пульт Управління поліції охорони надійде сигнал «Тривога». Наряд реагування в складі добре підготовлених та належно озброєних поліцейських охорони за лічені хвилини прибуде на місце події та затримає злодія.

Окрім цього, система Ajax надає Вам ряд зручностей у користуванні, а саме:
✅ Ти завжди маєш можливість в он-лайн режимі проконтролювати стан сигналізації.
✅ Ти першим дізнаєшся про всі спрацювання, що відбуваються у твоєму помешканні.
✅ Ти маєш можливість зі свого гаджета керувати всіма сповіщувачами, тривожною кнопкою, ставити чи знімати з-під охорони помешкання.
✅ Лягаєш спати - постав під охорону периметр і вільно пересувайся всередині приміщення.
І ще багато переваг, зручностей, які ти відчуєш, якщо встановиш систему бепровідної сигналізації Ajax!

А як краще захистити оселю від злодіїв - дивіться у відео Сегодня.

Читайте також Зловмисників, які пограбували скриньку для пожертв, затримали на Тернопільщині
У Тернопільському районі співмешканець цілий місяць обкрадав кохану
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up