Офіцер громади врятував життя 15-річного хлопця, який хотів стрибнути з моста

Офіцер громади врятував життя 15-річного хлопця, який хотів стрибнути з моста

У Чорткові поліцейський офіцер громади Віктор Яцишин «опинився в потрібний час у потрібному місці». Він врятував неповнолітнього, який мав намір покінчити життя самогубством.

Пильність та оперативне реагування поліцейського офіцера Чортківської громади Віктора Яцишина допомогли запобігти біді. Про це інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У вівторок, 2 квітня, близько 17 години, проїжджаючи через міст у Чорткові, поліцейський помітив хлопця, що виліз на верхівку металевої конструкції заввишки майже три метри. Офіцер громади зрозумів, що діяти необхідно швидко та обережно, адже життя людини було в небезпеці.

Відео дня

Правоохоронець почав розмовляти з хлопцем та одночасно викликав екстрені служби. Упродовж майже 15 хвилин шериф намагався всіляко відволікти увагу неповнолітнього.

Рятувальники, які прибули на місце події, зняли 15-річного підлітка з моста за допомогою автодрабини. Надалі його передали медикам.

– Плюс ще одне врятоване людське життя. Хочу від себе особисто подякувати поліцейському за професійні дії та оперативне реагування. За порятунок життя людини капітан поліції Віктор Яцишин буде нагороджений відзнакою, – написав на своїй Фейсбук-сторінці начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

За словами поліцейського офіцера Чортківської громади Віктора Яцишина, правильно і швидко зорієнтуватися в ситуації йому допоміг досвід та проходження навчань зі службової підготовки.

«Про те, як діяти та спілкуватися в подібних ситуаціях нас навчали під час занять з професійної підготовки поліцейські психологи. Я розумів, що важливо не втратити час, адже йшлося про життя хлопця», – зауважив поліцейський офіцер громади.

Капітан поліції Віктор Яцишин вже майже пів року працює поліцейським офіцером Чортківської громади. До цього упродовж 15 років був тут дільничним. Територія обслуговування поліцейського офіцера громади – це сім населених пунктів, у яких проживає понад 6 500 осіб. За словами поліцейського, роботи вистачає, але найприємніше – це завжди бачити її позитивний результат.

 

Читайте також:

Винуватця смертельної ДТП на Тернопільщині засуджено до 9 років позбавлення волі

Головою до стіни бив сусідку, чоловік якої служить, і забрав гаманець із грішми

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Stefania Buherchuk

    Молодець мужчина

keyboard_arrow_up