Переправив десятки військовозобов’язаних за кордон: діяльність кременчанина документували місяцями

Переправив десятки військовозобов’язаних за кордон: діяльність кременчанина документували місяцями

Підозрюваний — працівник фінансової установи й мав доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення. Він без відома підприємців вносив дані військовозобов'язаних до інформаційної системи «Шлях», повідомили у поліції

Чоловіка, який переправляв за кордон військовозобов'язаних осіб, викрили оперативники Тернопільщини, повідомили у головному управлінні Нацполіції в області.  

— Впродовж кількох місяців слідчі, працівники міграційної поліції та кримінального аналізу Головного управління нацполіції Тернопільщини спільно з оперативниками Держприкордонслужби під процесуальним керівництвом обласної прокуратури документували протизаконну діяльність жителя Кременця, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Відео дня

За словами керівника міграційної поліції Олександра Буняка, чоловік налагодив «бізнес», скориставшись воєнним станом. Підозрюваний — працівник фінансової установи й мав доступ до електронних цифрових підписів фізичних осіб-підприємців, які здійснювали міжнародні перевезення. Він без відома підприємців вносив дані військовозобов'язаних до інформаційної системи «Шлях».

Таким чином зловмисник допомагав чоловікам призовного віку виїжджати за межі України під час дії воєнного стану. За свої послуги отримував грошову винагороду. 

На сьогодні слідчі встановили, що «бізнесмен» причетний до незаконного переправлення через кордон кількох десятків осіб.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на Тернопільщині приватні підприємці вивезли за кордон з території України понад триста військовозобов'язаних.

 

Читайте також:

На Тернопільщині ліквідували чергову схему уникнення мобілізації за гроші: ціна питання 5500 доларів США

За хабар сприяв військовозобов'язаному у виїзді за кордон

За час війни вивезли за кордон понад 300 чоловіків. Ціна питання – від 300 до 3 тисяч доларів

Підприємець-перевізник з Тернопільщини незаконно переправляв чоловіків призовного віку через кордон

Подружжя з Тернопільщини судитимуть за незаконне перевезення чоловіків через державний кордон

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Максимчук

    «Допоміг…»
  • Марія Майданюк

    "Нажився..."
  • Галя Кушнірчук

    А у нашій україні їх тисячі що переправляють за кордон   через день
  • Читач09

    Місяцями документували ви кого за ідіотів маєте .Просто зразу не заробив чи мало вам було.Для кого ця стаття . Є якісь позитивні новини чи тільки вкрали ,збили захопили викрили людям ніби внушають що все пропало.

keyboard_arrow_up