Перевізник обшахраював жінку, яку мав перевезти з Іспанії в Україну

Перевізник обшахраював жінку, яку мав перевезти з Іспанії в Україну

Шахрай-перевізник привласнив понад 6000 гривень. За цю суму аферист мав доправити жінку з Іспанії в Україну.

Шахрай розміщував в мережі Інтернет оголошення про перевезення пасажирів. У клієнтів просив здійснити попередню оплату переславши кошти на банківську картку.

Громадяни без роздумів здійснювали транзакції, а коли в обумовлений день намагалися зв’язатися з перевізником,  в нього, як правило вимкнений телефон.
 
Від такого роду злочину потерпіла й мешканка Чортківського району. Потерпіла втратила кошти й так не добралася в пункт призначення.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 190 ККУ.
 
Поліцейські просять мешканців краю, користуватися послугами лише перевірених перевізників, аби не стати черговою жертвою аферистів, повідомляє відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Відео дня

Довідка: Стаття 190. Шахрайство

1. Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) - карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, - карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

4. Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Читайте також: Тернополянка сподівалася, що донька переїде до Америки, натомість втратила 37 тисяч гривень

Понад мільйон гривень заплатила жителька Почаєва за «поради» екстрасенса

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Amelia Cross

    🇺🇦 слава україні
    отримати гроші підмога за 5 хвилин
    Тільки для українські громадяни та біженців з України. натисніть тут --> https://s.uappl.org/08reco72

    Підтримуйте народ України 🇺🇦  – це проект який безпосередньо пов’язує донорів  з окремими громадянами України які звертаються за фінансову допомогу.

  • Міла Квас

    Шукайте  провірених і надійних перевізників  ,наприклад  в Іспанію   Grandes Tour

keyboard_arrow_up