Перейшли за посиланням та втратили заощадження: як шахраї "розводять" краян

Перейшли за посиланням та втратили заощадження: як шахраї "розводять" краян
  • За минулу добу поліцейські області зареєстрували чотири факти шахрайства, пов’язані з купівлею та продажем товарів через Інтернет. 
     
  • Усі жертви втратили свої заощадження

Майже 14 тисяч гривень втратили довірливі краяни.

Найбільше збитків зазнала жителька Чорткова. Жінка продавала через Інтернет шубу. До неї зателефонував покупець. Обговоривши умови, останній скинув продавчині посилання, за яким вона перейшла. З’ясувалося, жінка заповнила на фішинговому сайті платіжну форму, де вказала дані своєї банківської картки і в результаті з її рахунку зняли понад 10 тисяч гривень.

У таку ж аферу потрапили мешканка Шумська та жителька Тернопільського району. Жінки теж продавали свої речі на одному із популярних сайтів оголошень та перейшли за посиланнями на фішинговий сайт. В результаті  з їхніх карток викрали майже по тисячі гривень.

Відео дня

Ще один потерпілий, житель Тернопільського району, хотів придбати через Інтернет товар. Здійснив передоплату, натомість нічого не отримав, а продавець вимкнув свій телефон.

Відомості за усіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ККУ, повідомило Досьє 102.

Читайте також: Інтернет-шахраї зламують акаунти та розсилають повідомлення з проханням вислати гроші

Жителька Тернопільщини втратила 50 тисяч гривень, коли купувала саджанці троянд через Інтернет
 

Як убезпечити себе від шахрайства


Аби убезпечити себе від подібних випадків, переписку з продавцем чи покупцем ведіть виключно на веб-сайті, де здійснюєте замовлення або торгуєте.

Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають. Під час заповнення платіжних форм у жодному уразі не вказуйте конфіденційні дані своєї банківської картки: PIN-код, термін дії картки, CVV2 або CVC2-код.

Уникайте передоплати при купівлі речей. Оплачуйте товар лише після отримання, огляду та перевірки у відділенні пошти. Не ведіться на низьку ціну товару в порівнянні з аналогами у інших продавців.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up