Підозрювані у вбивстві поліцейського хотіли втекти з України та назвали причину нападу

Підозрювані у вбивстві поліцейського хотіли втекти з України та назвали причину нападу

Нападники на поліцейських у Вінницькій області планували втекти з України. Вони після затримання назвали правоохоронцям причину скоєного.

Про це розповіла речниця Нацполіції Олена Бережна, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

— Вони перебували в закинутій будівлі, мали наміри поїхати за кордон України. Наразі слідством встановлено, що причиною нападу було те, що, як вони кажуть, вони перевозили бойові гранати. Але, як це було насправді, буде з'ясовувати слідство, — зазначила Бережна.

Як відомо, нападниками були двоє військовослужбовців — батько та син. Батька, за словами Бережної, встиг поранити один з правоохоронців, на яких він з сином напав.

Відео дня

— Йому була надана медична допомога. Він живий, — розповіла речниця Нацполіції.

Наразі з підозрюваними працюють слідчі, поліцейські та прокуратура. Також, за словами Бережної, перевіряється причетність затриманих до диверсійно-розвідувальних груп.

— Причини їхнього нападу на поліцейських будуть встановлені слідчими згодом, — додала вона.

Напад на поліцейських на Вінничині

Нагадаємо, у Вінницькій області 20 квітня двоє чоловіків напали на поліцейських, коли ті зупинили їхній автомобіль для перевірки. В ході нападу сталася стрілянина, в результаті якої один з правоохоронців загинув. Було відомо, що загиблий встиг поранити одного з нападників.

Нападники з місця події втекли, а для їх пошуків була введена спеціальна поліцейська операція у Вінницькій та суміжних областях. Було відомо, що нападниками були військовослужбовці однієї з військових частин.

20 квітня правоохоронці розшукали автомобіль зловмисників, в ньому знайшли боєприпаси. А сьогодні, 21 квітня у поліції повідомили і про затримання самих нападників. Їх розшукали в Одеській області.

За фактом нападу слідчі розпочали кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального кодексу України – вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

 

Читайте також:

Затримали вбивць поліцейського на Вінниччині, їм загрожує довічне ув'язнення

По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Степан Яловега

    ...на фронті каждий день гинуть десятки наших українських солдат ГЕРОЇВ ..що вже привикли....а тут такий резонанс
  • Cassandra Morris

    Да втікти в рашку💩,і їм там мали заплатити мілліон грн.🤭
  • Nadiia Vovk

    Якби хотіли ,то втекли б...Щось не ВІРЮ що вони ...але
  • Victor Kravchenko

    Що за галімотня?????

keyboard_arrow_up