Підозрюваний у вбивстві Іринки Мукоїди – під вартою (оновлено)

Підозрюваний у вбивстві Іринки Мукоїди – під вартою (оновлено)
  • Коли ховали Іринку, Василь також був поруч. І, коли мама на колінах перед могилою доньки закликала всіх присутніх допомогти знайти вбивцю дитини, заплакав і вигукнув до поліцейських, мовляв, мені її (Іринку – прим. авт) так шкода. Знайдете вбивцю – розстріляйте...

 

Ударом ножа в серце убив 17-річну Ірину Мукоїду з Вишнівця  неповнолітній мешканець сусіднього села.

Підозрюваного вже затримали і обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою, без права внесення застави. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.    

  • Прокуратурою Тернопільської області  здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадження за ч.1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство), розпочате  за фактом вбивства неповнолітньої  жительки смт. Вишнівець на Тернопільщині, - повідомили у прес-службі.

За нашою інформацією, підозрюваному у вбивстві дівчини 16 років. Звати його Василем. Сам він – мешканець сусіднього із Вишневцем с. Дзвиняча. Хоча навчався саме у Вишнівці на кухаря.

Відео дня

До того фатального вечора з Іринкою знайомим не був. Чи мав намір згвалтувати дівчину – невідомо. Підозрюваний про це не говорить. Остаточний висновок – за експертизою.

Нагадаємо, що тіло Іринки Мукоїди виявили зранку 26 червня 2017 року неподалік від її місця проживання у смт. Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Вбивство вдалось розкрити впродовж найкоротшого терміну, кажуть у прокуратурі. Слідством встановлено, що до скоєння злочину причетний неповнолітній мешканець сусіднього села, який 26 червня 2017 року  завдав кілька ударів ножем, в тому числі в область грудей потерпілої, від чого настала смерть дівчини. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою, без права внесення застави.

У поліцї було кілька версій того, що трапилось тієї ночі. В тому числі і та, що дівчину убили в іншому місці, а потім викинули на узбіччя з автомобіля, де її і знайшов місцевий чоловік.  Дані автомобіля передали по всій Україні і вже за півдня тернопільські поліцейські отримали інформацію – десятки затриманих подібних авто і людей. Всі вони, за словами начальника головного управління нацполіції в області Олександра Богомола, ретельно перевірялись, але не підтверджувалась їхні причетність до вбивства дівчини.

  • Біля тіла дівчинки було виявлено ніж, - повідомив Олександр Богомол. – Саме ним були нанесені два смертельні удари – в легеню та серце. Від них, стверджували експерти, дитина померла миттєво. Розташування жертви й інші чинники говорили про те, що загинула вона саме на цьому місці. Ніде її не возили і з авто не викидали. Всі дії щодо неї вчинялись саме на цьому місці.

Під час огляду місця події правоохоронці виявили ще й запальничку. Вона, як з’ясувалось згодом, належала підозрюваному і допомогла вийти на його слід, розповів заступник прокурора області Олег Галицький.

  • І потерпіла, і підозрюваний були на святкуванні Дня молоді, - розповів Олег Галицький. – Близько 23.00 хлопець знайшов ніж, який невдовзі став знаряддям вбивства. Знайшов його неподалік пошти, де також відпочивала компанія людей. Це звичайни туристичний ніж. Він його підняв і поклав до кишені. Коли побачив, що потерпіла пішла, вирушив за нею. З якою метою – ми поки що дати чіткої відповіді не можемо.  

Ніхто, кажуть у поліції, навіть припустити не міг, що такий хлопчисько міг вчинити такий злочин. Його, до речі, допитували і в якості свідка. Коли ховали Іринку, Василь також був поруч. І, коли мама на колінах перед могилою доньки закликала всіх присутність допомогти знайти вбивцю дитини, заплакав і вигукнув до поліцейських, мовляв, мені її (Іринку – прим. авт) так шкода. Знайдете – розстріляйте.

  • Його затримали, допитали в присутності батька, захисника – він зізнався і все детально розповів, - каже Олександр Богомол. – Дав офіційні покази після того, як йому було оголошено підозру. І є додаткові докази, які підтверджують його вину, але які я поки що озвучити не можу.

Після убивства Василь нікуди не тікав, каже Олег Галицький. Він ходив на навчання, спілкувався з друзями і жив звичайним життям.

Кримінальна відповідальність за тяжкі злочини наступає з 14 років. Тобто, якщо доведуть причетність Василя до убивства 17-річної Іринки, він відповідатиме, як і дорослий.

Натомість мати хлопця категорично відкидає його причетність до цього злочину. У розмові з журналістом жінка заявила, що її сина зробили «цапом відбувайлом».

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Олексій Карпенко

    А ще - перші кілька днів після поховання постійно перебувати на могилі вбитого (вбитої).

    Нагадаю, тут усюди йдеться лише про те, щоб вбивці просто бути поряд. Зовсім близько...

    Таке покарання було настільки страшним, що, як свідчать акти судових книг XVII сторіччя, навіть розлючений натовп, котрий готовий був убивцю розшматувати, по якімсь часі прохав зглянутися, і не карати злочинця так жорстоко!..



    ЦЕ СПРАВДІ СТРАШНО... По-своєму це навіть жорстокіше, ніж смертна кара.

    Доречі: той, у кого совість чиста, не відчуватиме аж таких страшних мук від сусідства з трупом. Так і справжнього злочинця модна буде визначити! Адже тут ідеться не просто про дискомфорт від перебування з убитим, - як, мабуть, здогадуєтеся!.. Це властиво кожному. А ось справжній убивця почувається в такій ситуації незмірно гірше!..
  • Олексій Карпенко

    Вже писав у коменті до іншої статті - але опишу й тут, бо вважаю, це слід ввести у практику. В старій Україні (десь за часів Козаччини) було таке покарання для вбивць - "просто" іти за труною вбитого". Зазвичай більшість убивць навіть цього не витримували. За якийсь час у них починалася істерика,  навіть найзаматеріліші "валили" слізно благали забрати їх геть від убитого, в усьому готові були й зізнатися...

    Ну а на кого це відразу таки не діяло - можна було ще потримати їх постояти в церкві, поруч з трупом убитого в труні - слухати його відспівування...

    А тоді, за потреби - лишити наодинці з трупом убитого на ніч у церкві...

    А ще можна було - на похороні, вбитого...
  • SIR belomor

    Слухав записи телефоних розмов рідних підозрюваного. З розмови між матірю і батьком стало все зрозумілим, особливо в кінці відео. Раджу всім послухати.
  • Nick Stan

    Я не думаю, що це є той випадок, коли, звалюють на аби когось. Справа дуже резонансна. Ці неточності, про які всі говорять, то це ж преса, а є таємниця слідства і є таке як дезінформація. Впевнений що малолетка, якому не дають дівки може вчинити такий злочин. Такий вік, гормони, відсутність виховання, відповідальності і страху перед всіма і Богом, і враження що море по коліна ...

    Наталя Романів reply Nick Stan

    ви того Васю бачили? просто знайшли дитину з небагатої сімї і звісили все що могли. за згвалтування всі мовчать чогось. бабло крутить світом

    SIR belomor reply Наталя Романів

    Фак згвалтування не доказаний. Можливо була спроба. Можливо дійсно щось ого сполохнуло, можливо по пяній не встав у нього. Но фак вбивста є і докази його причетності у слідства теж є.

    Nick Stan reply Наталя Романів

    Ну в інтернеті всі такі Шерлоки Холмси... !!! Причім тут з бідної чи з багатої сім'ї? Звідки така впевненість що звісили? Мене та стадна тупість нашого народу аж бісить. Всі вірятиь що там баба Люся каже, а не доказам. Якби не було доказів, то в такій ренонасній справі того малого не взяли би під варту без права застави. То шо село собі гворить хай собі говорить. Ясно їм тяжко повірити, що то зробив той гімнюх. В такому віці вони дуже небезпечні, згадайте справу по тернопільській таксистці, скільки років тим малим було 16-17 років.

    Piter Savka reply Nick Stan

    По перше через те що дівка не дала такого не роблять. Мала бути якась образа з її сторони і він мав бути пяний. Тут ше грає роль чи людина має схильність до насильства, якщо за ним раніше такого не помічалось, то це малоймовірно шо він це зробив. Хай хоч покажуть його фото, розкажуть чим займався, дадуть про нього більше інформації, а то все дуже секретно і таємно, а потім коли мине суд, виявиться шо з нього вибивали зізнання, але вже буде пізно бо рішення судом прийняте.

    SIR belomor reply Piter Savka

    Ну ви хоть самі зрозуміли що написали? НЕЗНАЙОМІ вони були. Яка образа. Ну що ви пишете.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up